close

Kitesurfschoollocatie

Kitesurf locaties verschillen afhankelijk van de windrichting. KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesur locaties van Nederland. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan we naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg en Edam.

Kitesurfles Zandvoort
Zandvoort is de plek met het grootste windberijk en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.
Route via google.maps

Kitesurfles Muiderberg
Muiderberg is een lokatie met eindeloos ondiep en vlak water. Als de windrichting hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolglessen en gevorderden clinics.
Route via google.maps

Kitesurfles IJmuiden
Door de ligging van de stranden van Nederland is het moeilijk een locatie te vinden waar met zuiderwind gekitesurft kan worden. IJmuiden is hierop de uitzondering. Deze ruime kitesurfspot is ideaal voor beginnende cursisten. Door de rustige golfslag is het hier ook goed voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

Kitesurfles Edam
Edam heeft een klein strandje aan het Markermeer. Omdat het ondiep is kun je hier ver het water in lopen. Het is een goede kitesurfplek voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

“Wat is beter? Kitesurfles op het binnen water of kitesurfles aan het strand.”
De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Na je eerste kitesurfles kun je wat mij betreft beslissen om er een 4 lessen pakket van te maken.

Kitesurfles Amsterdam
Er is nu ook kitesurfles mogelijk direct vanuit Amsterdam. Je kan hier een exclusieve kitesurfles met boot-begeleiding en radio comunicatie krijgen. Vanaf IJburg varen we met een RIB naar de allerbeste kitesurf locaties!

Kitesurfles locatie Schellinkhout
Kitesurfles in Schellinkhout is ideaal om te oefenen met het board. Als de wind hier goed staat zijn we daar ook om te kitesurfen.

Voor de allernieuwste ontwikkelingen kun je ook onze Facebook pagina bekijken:

facebook.com/surfKITEZONE