close

Kitesurfles Bloemendaal

Kitesurfles Bloemendaal

Kitesurfles in Bloemendaal is een ultieme ervaring. Snel en goed leren kitesurfen doe je door een aantal kitesurflessen te nemen om de basisvaardigheden onder controle te krijgen. Tijdens deze eerste kitesurf ervaringen leer je de kite gecontroleerd besturen en leer je risico’s uit de weg gaan. Bloemendaal is hier een ideale locatie voor.

Kitesurfles Bloemendaal en de windrichtingen

Ten zuiden van Bloemendaal is een lang en breed strand waar de oefeningen van de kitesurfles goed uitgevoerd kunnen worden. Tussen hoog en laag water is er een ondiepe zandbank waar je perfect kan oefenen met het board. De beste windrichting voor kitesurfles in Bloemendaal is zuid-west. Tevens kan je er ook goed kitesurfen met de windrichtingen: WZW, W, WNW, NW, NWN, N en NON. Met de windrichtingen tussen NO (noord-oost) en ZWZ (zuid-west-zuid) is de wind aflandig en kan er niet gekitesurft worden.

Kitesurfles Bloemendaal en het getij
Bloemendaal licht ongeveer halverwege de Nederlandse kust. Stroming van de zee heeft hier een duidelijke voorkeur naar noord en zuid. De getijden zorgen voor stromingen en die kunnen voor- en nadelen hebben op de kitesurfles. Als de stroming in de zelfde richting gaat al de wind dan hebben we er nadeel van. Gaat de stroming tegen de wind in dan werkt dit in ons voordeel. Tijdens de kitesurfles drijf je nog veel af met de wind mee. Als de stroming dus tegen de wind in staat ga je minder snel met de wind mee en hoef je dus na de oefeningen minder ver terug te lopen. Met inkomend getij (water komt omhoog) is de stroming het sterkst. Dit in combinatie met zuid-wester wind is dus het nadeligst. Gelukkig is dit wel het snelste getij, dus dit neemt het minste tijd in beslag. Maar het liefst voorkomen we kitesurflessen op dit tijdstip. Het beste moment is tussen vloed en eb. Het water daalt dan en dit getij neemt het meeste tijd in beslag. Je hebt dan ook een lange periode die optimaal is voor kitesurfles in Bloemendaal. Hierbij wil je het liefst zuid-wester wind hebben zodat de stroming tegen de wind ingaat. LET OP! De richting van de wind wordt altijd aangeduidt met waar die vandaan komt. Stroming wordt aangeduidt met de richting waar die naar toe gaat.

Voor meer informatie over kitesurfles in Bloemendaal email: info@kitezone.nl

Aanbieding: 4 premium kitesurflessen €380,-

Alle kitesurflessen bij kitesurfschool KITEZONE zijn inclusief materiaal, eventueel wetsuit kun je er bij huren voor €8,- De kitesurflessen duren ruim 3 uur en er worden maximaal 2 personen ingedeeld.