Kitesurfen in Amsterdam

Kitesurfen is een populaire watersport in Amsterdam. Het is een geweldige manier om te genieten van de nabijgelegen stranden van de stad. Je kunt in Amsterdam kites, boards of een complete kiteset huren, een goede kitespot in de buurt vinden zou niet moeilijk moeten zijn. Hier wat handige tips voor wie denkt aan kitesurfen in Amsterdam.

Wanneer kitesurfen?

De beste tijd om te kitesurfen in Amsterdam is van april tot oktober. De watertemperaturen in deze maanden liggen meestal boven de 20 graden Celsius, wat voor de meeste mensen prettig is. Ook de windcondities zijn in deze periode over het algemeen goed. Van november tot maart kan de watertemperatuur dalen tot onder de 10 graden Celsius, dus het is belangrijk om je warm aan te kleden als je van plan bent om in deze tijd van het jaar te kitesurfen.

Waar te kitesurfen

Er zijn veel geweldige plekken om te kitesurfen in Amsterdam. Enkele van de meest populaire plekken zijn Zandvoort, Muiderberg en Wijk aan Zee Beach. Zandvoort is de dichtstbijzijnde badplaats die gemakkelijk met de trein te bereiken is. Het is een geweldige plek voor beginners omdat er geen golven zijn en de windcondities meestal goed zijn. Muiderberg is een vlakke waterplek net ten oosten van Amsterdam. Het heeft ondiep water dat populair is bij beginnende kitesurfers. Wijk aan Zee Beach ligt ten noordwesten van Amsterdam en is een populaire plek voor zowel beginners als ervaren kitesurfers.

Wat mee te brengen

Bij het kitesurfen is het belangrijk om alle benodigde uitrusting mee te nemen. Dit omvat een vlieger, harnas, wetsuit, reddingsvest en helm. De meeste vliegerverhuurbedrijven hebben al deze apparatuur te huur. Het is ook belangrijk om zonnebrandcrème, een zonnebril en een hoed mee te nemen om jezelf tegen de zon te beschermen.

Kitesurfen is een geweldige manier om te genieten van de grachten en stranden van Amsterdam. Er zijn veel vliegerverhuurbedrijven in de stad, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om er een te vinden. De beste tijd om te kitesurfen in Amsterdam is van april tot oktober, wanneer de watertemperaturen comfortabel zijn en de windcondities over het algemeen goed zijn. Er zijn veel geweldige plekken om te kitesurfen in Amsterdam, waaronder Zandvoort, Muiderberg en Wijk aan Zee Beach. Bij het kitesurfen is het belangrijk om alle benodigde uitrusting mee te nemen, waaronder een vlieger, harnas, wetsuit, reddingsvest en helm. De meeste vliegerverhuurbedrijven hebben al deze apparatuur te huur.