Bar & lijnen reparatie

Is jouw bar beschadigd of zijn jou lijnen gebroken/versleten? Repareren is in veel gevallen gewoon mogelijk. Vul gerust het offerte aanvraag formulier in. Wij bekijken jouw schade en zullen contact opnemen met de kosten voor het repareren van jouw bar.

Het is altijd fijn als wij kunnen zien wat de schade precies is. Het is mogelijk om een foto mee te sturen bij de aanvraag. Wij ontvangen graag een foto van de schade zodat wij vooraf een goede prijsindicatie kunnen geven.

– Team Kitezone 

bar op surfboard

Offerte aanvragen via:

WhatsApp

Offerte aanvraag voor reparatie

  Control bar onderhoud en reparatie

  De kite control bar en lijnen voor de kite zijn een essentieel onderdeel van de kitesurfuitrusting en moeten in goede staat verkeren om goed te kunnen functioneren. Als je kite control bar of lijn beschadigd is, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen. Er zijn een paar verschillende manieren om de bar en lijnen voor vliegers te repareren, en de beste methode hangt af van het type en de omvang van de schade.
  Kleine beschadigingen, zoals slijtage van de depower lijn,  een knoopje of lichte schade aan de stuur of front-lines, kunnen meestal makkelijk gefixed worden. Voor meer ernstige schade, zoals een te ver ingesleten bar of gebroken lijnen moet meestal de volledige bar of meerderelijnen vervangen worden. Als je niet zeker weet hoe en of je bar gerepareerd kan worden dan kun je het beste even langskomen voor een bar-check.

  Custom lijn lengte
  Lijnen kunnen ingekort worden tot een gewenste lengte. Soms dit ook een oplossing als je lijnen aan het einde gebroken zijn. Tevens kunnen we extensies op maat maken. Zo kun je altijd je lijnen weer verlengen. Een goeie basis lengte is bijvoorbeeld 18m, met extensies van 4m en 2m zodat de lijnen kan verlengen tot 20m, 22m en 24m.

  De kite control bar
  Het type kite control bar heeft veel invloed op hoe je kite aanvoelt. De breedte (bij sommige barren in testellen) heeft invloed op de draaisnelheid van je kite, maar bijvoorbeeld ook op de hefboom zwaarte. Hoe zwaar het aanvoelt om de kite te draaien (dit is iets anders dan bardruk dat weer afhankelijk is van het ontwerp van je kite). Wij kunnen verschillen barren jou wensen monteren.

  Dikkere of dunnere kite-lijnen
  We kunnen verschillen lijn diktes op jou bar monteren. Wil je voornamelijk overpowered varen dan wil je uiteraard super sterke onbreekbare lijnen.  Voor licht weer en foilen wil je juist dunne lijnen et zo min mogelijk frictie. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je zo dun mogelijke lijnen met zoveel mogelijk kracht krijgt.