Kitesurfen Amsterdam IJburg

Kitesurfen in Amsterdam? Waar kan dat? Als het op kitesurfen aankomt, is Amsterdam een ​​van de beste plekken ter wereld om van deze watersport te genieten. Met zoveel kitespots binnen handbereik van de stad, heb je keuze te over als het gaat om het kiezen van een bestemming. Hier een handvol van onze vijf favoriete kitespots in Amsterdam. Voor elke windrichting is er wel een kitespot the vinden binnen een uur rijden.

Kitesurfen in de omgeving van Amsterdam

Kitesurfen in Amsterdam bij IJburg. Unique en uitzonderlijk. De mooiste “urban rides”, ondergaande zon met de skyline van Amsterdam op de achtergrond. Als de wind goed staat in Amsterdam IJburg dan kun je hier de meest exclusieve sessie’s hebben.

Met KITEZONE maken we deze uitzonderlijke kitesurfsessie’s mogelijk voor beginners en gevorderden. Omdat de kitesurfzone soms moeilijk te bereiken is door werkzaamheden zorgen wij met onze RIB ervoor dat jij op de juiste locatie komt. Wij verzorgen de meeste exclusieve kitesurflessen van Nederland! Met radiocommunicatie en bootbegeleiding.

UPDATE: Voorheen hadden we een prachtige kitesurfspot op IJburg. Momenteel wordt daar een nieuw eiland aangelegd en is het dus een bouw terrein. Andere kiteusrfspots in de omgeving zijn: Muiderberg, Edam, Zandvoort en IJmuiden

Amsterdam Beach: Kitesurfen aan zee

Zandvoort

Zandvoort wordt ook wel het strand van Amsterdam genoemd. Het ligt op slechts een korte treinrit van Amsterdam en is een van de meest populaire kitespots van Nederland. Met zijn wijd open strand en constante wind is Zandvoort de perfecte plek om wat tijd op je board te genieten. Leren kitesurfen? Of wil je nog begeleiding? Check informatie kitesurfschool Zandvoort.

Wijk aan Zee / IJmuiden

Ben je op zoek naar een meer uitdagende kitespot, dan zijn Wijk aan Zee en IJmuiden misschien iets voor jou. Deze plek is vooral populair bij ervaren kiteboarders die hun vaardigheden willen testen bij sterkere wind.

Kitesurfen op binnenwateren: Markermeer en IJsselmeer

Schellinkhout

Als het gaat om pittoreske kitespots, is Schellinkhout moeilijk te verslaan. Dit schilderachtige dorpje ligt net buiten Amsterdam en biedt een prachtig uitzicht over het water. Als je op zoek bent naar een ontspannende dag op je board, dan is dit zeker de plek voor jou. Leren kitesurfen of kitesurfles? Hier vind je informatie over onze kitesurflessen in Schellinkhout.

Muiderberg

Een andere geweldige optie voor die dagen dat de wind sterk waait, is Muiderberg. Deze plek ligt net ten noorden van Amsterdam en biedt uitdagende omstandigheden voor zelfs de meest ervaren riders. Dit is de dichts bijzijnde plek vanuit Amsterdam waar je momenteel kan kitesurfen. Wij bieden ook kitesurfles in Muiderberg aan.

Medemblik

Last but not least op onze lijst is Medemblik aan het IJsselmeer. Deze plek ligt iets verder weg van Amsterdam dan de andere kitesurfspots, maar het is zeker de reis waard. Met zijn wijd open stranden en prachtige natuur zorgt Medemblik voor een perfect dagje kitesurfen.

Kitesurfspots iets verder weg van Amsterdam 

Hier heb je het, onze favoriete selectie kitespots rond Amsterdam. Ongeacht uw ervaringsniveau of wat voor soort omstandigheden je ook zoekt, er is zeker een plek op deze lijst die perfect voor je is. Dus ga erop uit en geniet van wat tijd op je board! Is de wind niet geschikt dan Kun je ook altijd nog naar Edam en IJmuiden. Dit zijn tevens kitesurfspots die zeer dicht bij Amsterdam liggen. Andere populaire kitespots die verder weg liggen naar het zuiden zijn: “De Zandmotor”, Brouwersdam, Maasvlakte of verder Zeeland in. Meer naar het Noorden zijn ook een aantal bekende spots te vinden zoals: Bergen aan Zee, Texel, Andijk, Workum en Mirns.

Snel en goed leren kitesurfen? Check dan de volgende opties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *