About us!

Kitesurfen is een innovatieve sport waarmee indrukwekkende stunts gemaakt kunnen worden. Sindsdien de inflatable kite (vlieger met opblaasbaar frame) op de markt gebracht is, is deze sport zich als een razende gaan ontwikkelen. Inmiddels is de sport onder te verdelen in 3 disciplines: golfrijden, wakestyle en race. Freestyle is hier een beetje een mengelmoes van.

Kitesurfen valt onder de extreme sporten maar door de ontwikkelingen in het materiaal is het zeer toegankelijk geworden voor een breed publiek. Omdat er in de geschiedenis nog wel eens wat verkeerd gegaan is weten we waarop we moeten letten. Een aantal basisvaardigheden en veiligheids inzichten zijn nodig voor een goed verloop door het begintraject. Kitesurflessen zijn daarom van essentieel belang voor de beginnende kitesurfer.

Kitesurfen is een combinatie van wakeboarden en vliegeren. Eerdere ervaringen met deze sporten kunnen zeer bevoordelend werken tijdens het leerproces. Maar ook andere sporten hebben hun bijdrage. Windsurfen, zeilen, snowboarden, skateboarden zorgen voor gewenning aan wind, water, boardgevoel en snelheid. Door beoefenen van sporten ontwikkel je evenwicht, ooghand coördinatie, conditie en verbeter je het vermogen om je lichaam aan te sturen.

Visie

Door verschillende ervaringen van mensen kan er een groot onderscheid ontstaan tijdens het leerproces van de cursisten. Daarom is het belangrijk dat hier op een persoonlijke manier op ingespeeld kan worden zodat het maximale uit de kiteles gehaald kan worden. Vooral in de beginner kiteles wordt met maximaal 2 cursisten gewerkt zodat er veel persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Het ideale van 2 personen per instructeur is dat je voldoende tijd met de kite oefent en dat je als de ander persoon bezig is ook even kan observeren en bespreken.

Doel van de kitelessen is dat je dusdanig wordt opgeleid dat je veilig zelfstandig verder kan oefenen. In het begin is het belangrijk dat de instructeur in de buurt is, in kan grijpen en duidelijke aanwijzingen kan geven. Door de kiteles heen krijg je steeds meer ruimte om zelf bezig te zijn. In de vervolglessen werken we ernaartoe dat je echt zelfstandig met je board kan oefenen je krijgt hier op gegeven moment ook de tijd voor om te ervaren dat je het onder controle hebt. Vaak zit er toch weer een behoorlijke tussen de lessen en de volgende keer dat je gaat oefenen. Hiervoor is supervisie. Hiermee kun je bij ons terecht voor tips en tricks, inspectie nieuw materiaal en opheldering van de geleerde praktijk en theorie.

Als je de basisstappen hebt doorstaan is het tijd voor ontspanning en sensatie op het water. Je kan verschillende kanten op met het kitesurfen. Lekker cruisen weg van de wereld en het vaste land, golfrijden, downwinden of pregressief aan de slag met tricks en competeren met mede verkorenen.

Missie

Bij KITEZONE hebben we van onze passie ons werk gemaakt. Door een hoge kwaliteit te bieden en alleen met de beste intenties onze services aan te bieden kunnen we ons werk ook als een passie behouden. De tijden maximale winst en oneindige groei zijn voorbij. De bedrijfen en consumenten zijn zo ver uit elkaar gegroeid dat ze elkaars vijanden lijken. De vraag om kwaliteit en aandacht begint steeds meer toe te nemen, het blijkt steeds vaker dat dit veel duurzamer en fundamenteler is. Uiteindelijk geeft dit ook veel meer tevredenheid en hebben wij meer plezier in ons werk. Wij geloven in een toekomst waarbij je alle winsten vervangen worden voor ontwikkelingen, zorg en tevredenheid waarin aanbieders en afnemers elkaar tegemoed komen.

Ik hoop tot snel, op het water!

Okke KITEZONE

Kitesurfschool KITEZONE

team

Start typing and press Enter to search