Kitesurfschool Muiderberg

Kitesurfschool KITEZONE voor kitesurfles in Muiderberg met de windrichtingen Noord-west, Noord en Noord-Oost. Om veilig te kunnen kitesurfen heb je geschikte wind nodig. Daarom worden de locaties voor de kitesurflessen onder anderen gekozen aan de hand van de windrichting.

Per dag bekijkt onze kitesurfschool of kitesurfles in Muiderberg mogelijk is en welke kitespots geschikt zijn voor onze kitesurflessen. Rondom Amsterdam heb je voor alle windrichtingen kitesurf locaties met diverse condities. Veel ruimte aan zee en spots met vlak en ondiep water. Verschillende spots zijn makkelijk bereikbaar. Vanuit Amsterdam gaan we naar de voornaamste kitepots in: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg, Edam en Schellinkhout.

Kite surfles Muiderberg

Wat is beter? Kite surfen op het binnen water of kiteles aan zee en op het strand.

Muiderberg is een lokatie met eindeloos ondiep en vlak water. Het is een perfecte kitesurfles locatie met de windrichtingen noord- tot noordoost. Als de windrichting en windkracht hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolg kitesurflessen. Waterstarten, oefenen met het board en gevorderden kitesurf cursus zijn kitesurflessen die in Muiderberg mogelijk zijn.

Door het ondiepe waterkan je overals staan. Veel kitesurfscholen geven hier kitesurfles en omdat je zo ver weg kan lopen kun je altijd de ruimte opzoeken. Wij gaan naar Muiderberg als de wind aflandig is aan de kust of als de cursisten na een aantal kitesurflessen willen focussen op het varen met het kiteboard. De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn omdat op binnenwater vaak de wind wat minder uitpakt dan voorspeld.

KiteZone biedt professionele kitesurflessen in Nederland voor alle niveaus. Schrijf je in voor Kitesurfles Nederland

Kitesurfles binnenwater

Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Het mooiste is als je beiden en meerdere kitesurf locaties kan mee pakken. Zo leer je verschillende omstandigheden en kitesurfspots kennen.

Wil je ergens anders kitesurfen? Globalkitespots geeft een mooi overzicht op welke kiespots je wanneer kan kitesurfen. Een kitesurfles in Muiderberg plannen kan via ons booking systeem.

Kitesurfles aan zee

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment.

Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte.

FAQ Kitesurfschool Muiderberg

Kitesurfen in Muiderberg kan zeer goed en aangenaam zijn. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De volgende vragen komen we vaak tegen.

Wanneer gaan jullie met de kitesurfschool naar Muiderberg?

We gaan met de kitesurfschool naar Muiderberg als de wind daar geschikt is om te kitesurfen. Dit kan met de windrichtingen: westnoordwest, noord en noordoost. De wind dit wel redelijk steady te zijn voorspeld omdat het vaak wat minder goed uitpakt. We zijn in Muiderberg met de kitesurfschool als het te hard waait aan zee. Als het past bij de kitesurflessen die gepland staan en, het belangrijkste, als de wind goed is.

Wanneer niet met de kitesurfschool naar Muiderberg

Er zijn enkele momenten dat we er voor kiezen om niet naar Muiderberg te gaan terwijl het weer misschien wel goed voorspeld is om te kitesurfen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als het weer te mooi is om waar te zijn. Als het mooi zomer weer is en er is een gemiddelde wind voorspeld in het weekend en misschien ook nog in de vakantie. Dan kan het zijn dat we voor een spot kiezen die wat rustiger is. Het kan op goeie momenten zo ongelofelijk druk zijn dat de spot niet meer geschikt is voor kitesurfscholen.

Wanneer is de wind goed in Muiderberg?

In het kort: NW, WNW, N en NNO. Geschikte wind richtingen om te kitesurfen in Muiderberg vind je hierboven. Zoals omschreven dient de wind over het algemeen stabiel en constant voorspeld te zijn.

Er zijn af en toe spontaan unieke momenten om te kitesurfen in Muiderberg. Namelijk met thermische wind. Deze is niet altijd voorspeld.  Wat er voor zorgt dat niet iedereen van de condities op de hoogte is en het op zulke momenten mooi kitesurfweer is en toch rustig.

Is de kitesurfschool in Muiderberg bereikbaar met het openbaar vervoer?

Muiderberg is redelijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam. Er zijn zelf mensen die met de fiets naar hun kitesurfschool in Muiderberg komen. Hou met het plannen van koe fietstocht ook rekening met de wind.  Vanuit Amsterdam kun je met de trein naar Weesp. Van daar bus 110, uitstappen op de Gerard dauwlaan in Muiderberg.

Mee rijden naar Muiderberg

Het is van mogelijk om mee te rijden met onze kitesurfschool vanuit Amsterdam naar Muiderberg. De avond voor de kitesurfles kunnen we dit overleggen. Hou er wel rekening me dat we vaak meerdere kitesurles blokken hebben.  Het kan zijn dat het makkelijk is om met het ov of iemand anders terug te gaan. Heb je einde middag kitesurfles dan zou dit andersom geregeld kunnen worden.

Waar moet ik op letten tijdens het kitesurfen in Muiderberg?

Muiderberg staat bekend om een spot voor kitesurfscholen en beginners. Hierdoor komt de kitesurfspot toegankelijk voor beginner over. Er liggen echter een aantal risico’s op de loer. De start en land plek is zeet klein en er zijn veel obstakels. Dicht bij het water staan hoge bomen die voor veel wind schiftingen zorgen. Met hardere wind kan een enkele fout hier desastreus zijn. Advies: Neem extra afstand van de kant op de kite op te laten!. Verder op het water is het fijn oefenen met het board. LET OP! Het kan zeer druk zijn op het water!

Kiteset huren bij een kitesurfschool in Muiderberg

Als onze kitesurfschool naar Muiderberg gaat dan kun je daar een kitesurfset huren. Wij zijn alleen in Muiderberg als de omstandigheden goed genoeg zijn om daar te kitesurfen. We dienen de avond voor je kitesessie te weten dat je een kiteset wilt huren.