Kitesurfschoollocatie Muiderberg

Kitesurf locaties verschillen afhankelijk van de windrichting. KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesur locaties van Nederland. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan we naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg en Edam.

Kitesurfles Muiderberg

Muiderberg is een lokatie met eindeloos ondiep en vlak water. Als de windrichting hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolglessen en gevorderden clinics.

Muiderberg is een perfecte kitesurfles locatie voor noord- tot noord-oostenwind. Het water is tot oneindig ver ondiep. Je kan dus overal staan. Veel kitesurfscholen geven hier kitesurfles en omdat je zo ver weg kan lopen kun je toch altijd de ruimte opzoeken. Wij gaan naar Muiderberg als de wind aflandig is aan de kust of als de cursisten na een aantal kitesurflessen willen focussen op het varen met het kiteboard. De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn omdat door de binnenlandse ligging de windsterkte vaak wat minder is.

“Wat is beter? Kitesurfles op het binnen water of kitesurfles aan het strand.”

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Na je eerste kitesurfles kun je wat mij betreft beslissen om er een 4 lessen pakket van te maken.

Start typing and press Enter to search