Kitesurflessen

Voor de kitesurflessen gaan we naar verschillende kitesurf-spots in de omgeving van Amsterdam. Dit is belangrijk om de juiste condities en windrichting te hebben. Tevens zorgen we voor een optimale kitesurfles situatie. Elke avond voor de geplande kitesurfles checken we het weer. Bijvoorbeeld op windfinder. Aan de hand van de laatste voorspellingen bepalen we of het weer geschikt is om te kitesurfen en waar we het beste heen kunnen gaan.

Wat is een goed aantal kitelessen om te volgen?

Voor een veilige start en snelle progressie is het goed om meerdere kitesurflessen te volgen. Door verloop van tijd zijn we er achter gekomen dat het gemiddelde aantal kitesurflessen dat gevolgd wordt eigenlijk veel te weinig is om op een goeie manier zelfstandig aan de slag te gaan. Er zijn aanbiedingen van 3 kitesurfles paketten die de suggestie wekken dat je daarmee kan leren kitesurfen. Als snel hebben we het 4 kitesurflessen pakket gelanceert als introductie cursus. Dit om de waan weg te nemen dat je met 3 kitesurflessen een goeie basis kan leggen.  Om het kitesurfen goed onder de knie te krijgen is het belangrijk om op diverse spots,  verschillende weersomstandigheden ervaring op te doen. Door het volgen van meerdere kitesurflessen komen de verschillende omstandigheden goed aan het bod.  Het op- en neer- laten van de kite, lopen op het land met de kite, board terughalen in diep water (upwind bodydraggen) en drukkere kitesurf-spots worden tijden de kitesurflessen behandeld. Zo kan het zijn dat een bepaalde situatie niet direct aangenaam is voor een kitesurfles. Het ondergaan en leren omgaan met moeilijkere omstandigheden zorgt ervoor dat je zelfstandig verder kan oefenen na de kitesurflessen. Daarbij is het goed om de verschillende kitesurfspots te leren kennen. Meer informatie over de locaties waar we kitesurlessen geven: kitesurfles in de omgeving van Amsterdam, kitesurfles Zandvoort aan Zee, kitesurfles IJmuiden, kitesurfles Edam, kitesurfles Muiderberg en kitesurfles in Schellinkhout.

Kitesurflessen verzekeren een veilige start en snelle progressie

Wij bieden verschillende kitesurflessen aan. Zoals: De 1e kitesurfles (voor beginners), vervolg-kitesurflessen (alle kitesurflessen na de 1e kitesurfles), privé kitesurfles (voor extra persoonlijke aandacht) en met als allernieuwste ontwikkeling de 200% progressie kitesurfcursus. Alle onze kitesurflessen zijn inclusief materiaal. Een wetsuit kun je er bij huren.

Een standaard kitesurfles, tevens uitgevoerd als 1e kitesurfles of beginners kitesurfles, duurt 3 uur en is inclusief materiaal. Een wetsuit kun je optioneel er bij huren. Ontvangst en omkleden vallen buiten deze tijd. Er worden maximaal 2 cursisten per instructeur ingedeeld. Onze kitelessen zijn een buitengewone ervaring. Als je na je eerste ervaring besluit om verder te gaan met het kitesurfen dan kun je kiezen voor een complete cursus die bestaat uit 4 kitesurflessen van ruim 3 uur. Deze cursus wordt afgesloten met een IKO certificaat. Als je een tijd niet meer gekitesurft hebt en er weer een beetje in wil komen, is het verstandig om een vervolg kitesurfles te nemen om weer vertrouwd te raken met je kite en de omgeving. Hier is meer informatie te vinden over de eerste kitesurfles.

Kiteles op ondiep vlak water of aan zee

Kitesurfles intermediate

Voor diegenen die zeker weten dat ze het kitesurfen helemaal onder de knie willen krijgen, of gewoon vier keer voor een te gekke ervaring willen gaan, hebben we een complete kitesurf cursus van 4 kitesurflessen. Wij hebben ervaren dat 4 kitesurflessen het beste minimale gemiddelde aantal is. Hiermee krijg je de dusdanige oefening om zelfstandig en veilig verder te gaan met het kitesurfen en komen verschillende ktiesurfles locaties aan bod. Hier wordt meer informatie omschreven over de vervolg kitesurflessen.

De inhoud van de kitesurflessen wordt aangepast op het niveau van onze cursisten

Gevorderden- / prive- kitesurfles, kitesurf cursus & coaching

De inhoud van onze kitelessen wordt volledig aangepast op het niveau van de cursist. Je wordt altijd ingedeeld met iemand van je eigen niveau. Als er niemand is die het zelfde niveau heeft dan krijg je ruim 2 uur privé les. De kitesurflessen bij KITEZONE zitten boordenvol actie en worden vol praktijk oefeningen uitgevoerd. We streven ernaar om de kitesurflessen effectief, dynamisch en met plezier uit te voeren. Daarbij staat veiligheid uiteraard voorop. Kitelessen verzekeren een veilige start en snelle progressie. Ga naar kitesurfles intermeditate om alles te weten te komen over onze gevorderden kitesurflessen en coaching.

Vandaag nog een kitesurfles inplannen?

Inclusief uitrusting 

Kite | Board | Trapeze | Vest | Helm

IKO certificaat 

2 uur voor €135,-

Wetsuit DEAL additioneel

Inclusief uitrusting 

Kite | Board | Trapeze | Vest | Helm

IKO certificaat 

van 540 euro voor €460,-

Wetsuit DEAL additioneel

Inclusief uitrusting 

Kite | Board | Trapeze | Vest | Helm

IKO certificaat 

van 945 euro voor €775,-

Wetsuit DEAL additioneel