Kitesurflessen op ondiep vlak water en aan zee

Voor de kitesurflessen gaan we naar verschillende kitesurf-spots in de omgeving van Amsterdam. Dit is belangrijk om de juiste condities en windrichting te hebben. Tevens zorgen we voor een optimale kitesurfles situatie. Elke avond voor de geplande kitesurfles checken we het weer. Bijvoorbeeld op windfinder. Aan de hand van de laatste voorspellingen bepalen we of het weer geschikt is om te kitesurfen en waar we het beste heen kunnen gaan.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal en wetsuit

IKO certificaat 

van 155 euro voor €125,-

Boek direct jouw les

Vandaag of morgen nog een kitesurfles? Check onze planning voor beschikbaarheid

Is er echt niets meer beschikbaar? Dan kun je ons altijd nog even berichten WhatsApp +31681155990

🇬🇧 Note: We have an international kitesurf instructor team. Most kitelessons will be held in English.

Kitesurfles 1

De 1e Kitesurfles duurt 3 uur, er worden maximaal 2 cursisten per instructeur ingedeeld. De les is inclusief kitesurf uitrusting (Kite, bar, board, trapeze, impact-vest en helm). Wetsuit huur additioneel.

Dit is de beste kitesurfles om gewoon eens een keer te ervaren hoe het kitesurfen nou eigenlijk voelt. Tevens is het nooit weggegooid, want het is een fantastische ervaring! We gaan altijd direct met een kitesurf kite (LEI, leading edge inflatablekite) het water in zodat je wel de echte kracht ervaart. Door de ruimte in het water ben je veilig omdat je genoeg afstand hebt van het land en obstakels. Je leert de kite rustig controleren en vaak na een uur of 2 ga je al bodydraggen, door de vlieger laten meeslepen door het water, zo snel als je aandurft!

Kitesurflessen verzekeren een veilige start en snelle progressie

Voor een veilige start en snelle progressie is het goed om meerdere kitesurflessen te volgen. Door verloop van tijd zijn we er achter gekomen dat het gemiddelde aantal kitesurflessen dat gevolgd wordt eigenlijk veel te weinig is om op een goeie manier zelfstandig aan de slag te gaan. Er zijn aanbiedingen van 3 kitesurfles paketten die de suggestie wekken dat je daarmee kan leren kitesurfen. Als snel hebben we het 4 kitesurflessen pakket gelanceert als introductie cursus. Dit om de waan weg te nemen dat je met 3 kitesurflessen een goeie basis kan leggen.  Om het kitesurfen goed onder de knie te krijgen is het belangrijk om op diverse spots,  verschillende weersomstandigheden ervaring op te doen. Door het volgen van meerdere kitesurflessen komen de verschillende omstandigheden goed aan het bod.  Het op- en neer- laten van de kite, lopen op het land met de kite, board terughalen in diep water (upwind bodydraggen) en drukkere kitesurf-spots worden tijden de kitesurflessen behandeld. Zo kan het zijn dat een bepaalde situatie niet direct aangenaam is voor een kitesurfles. Het ondergaan en leren omgaan met moeilijkere omstandigheden zorgt ervoor dat je zelfstandig verder kan oefenen na de kitesurflessen. Daarbij is het goed om de verschillende kitesurfspots te leren kennen. Meer informatie over de locaties waar we kitesurlessen geven: kitesurfles in de omgeving van Amsterdam, kitesurfles Zandvoort aan Zee, kitesurfles IJmuiden, kitesurfles Edam, kitesurfles Muiderberg en kitesurfles in Schellinkhout.

Wij bieden verschillende kitesurflessen aan. Zoals: De 1e kitesurfles (voor beginners), vervolg-kitesurflessen (alle kitesurflessen na de 1e kitesurfles), privé kitesurfles (voor extra persoonlijke aandacht) en met als allernieuwste ontwikkeling de 200% progressie kitesurfcursus. Alle onze kitesurflessen zijn inclusief materiaal. Een wetsuit kun je er bij huren.

Een standaard kitesurfles, tevens uitgevoerd als 1e kitesurfles of beginners kitesurfles, duurt 3 uur en is inclusief materiaal. Een wetsuit kun je optioneel er bij huren. Ontvangst en omkleden vallen buiten deze tijd. Er worden maximaal 2 cursisten per instructeur ingedeeld. Onze kitelessen zijn een buitengewone ervaring. Als je na je eerste ervaring besluit om verder te gaan met het kitesurfen dan kun je kiezen voor een complete cursus die bestaat uit 4 kitesurflessen van ruim 3 uur. Deze cursus wordt afgesloten met een IKO certificaat. Als je een tijd niet meer gekitesurft hebt en er weer een beetje in wil komen, is het verstandig om een vervolg kitesurfles te nemen om weer vertrouwd te raken met je kite en de omgeving. Hier is meer informatie te vinden over de eerste kitesurfles.

1. Leren gecontroleerd vliegeren en het doceren van de kracht van de kite
2. Ervaren van de volle kracht van de kite in het water (bodydraggen)
3. Veiligheidsvoorschriften op het land, oplaten en neerlaten
4. Voorbereidingsoefeningen voor de waterstart (bv. Met 1 hand sturen)
5. Eerste start met het board

De methodische opbouw van de kitesurflessen wordt aangepast op de leersnelheid van de cursist. We motiveren je om de theorie vooral online te bestuderen zodat we tijden de kitesurfles lekker praktisch bezig kunnen.

Kitesurfen is afhankelijk van het weer. Daarom is het belangrijk om tijdens het plannen goed te kijken naar de weersvoorspellingen. Als het weer niet goed genoeg is dan verplaatsten we de kitesurfles het liefste naar een volgende afspraak. Neem daarom altijd de avond voor je afspraak even contact op zodat we de laatste voorspellingen kunnen bekijken.

Een vervolg kiteles of tweede kitesurfles wordt op dezelfde manier ingedeeld als onze standaard kitesurfles. Er worden twee cursisten per instructeur ingedeeld en je gaat drie uur actief aan de slag. Onze vervolg kiteles richt zich op praktische vaardigheden, dus we gaan direct praktisch aan de slag vanaf het begin. We zullen de kitegear opbouwen en de les zit boordevol functionele oefeningen.

De inhoud van de kitesurflessen wordt aangepast aan het niveau van onze cursisten. De kunst van een goede vervolg kiteles zit hem in het inschatten van de beginsituatie. Bij aanvang delen we je uiteraard in bij iemand met hetzelfde niveau. Dit kan enigszins variëren, maar dat hoeft geen nadelige invloed te hebben op jouw voortgang. Het is belangrijk dat de indeling van de les op elkaar aansluit, zodat je bijvoorbeeld bezig bent met dezelfde oefeningen. Het kan voorkomen dat iemand bezig is met bodydraggen terwijl de ander al bezig is met de eerste waterstart. Je kunt ook leren van de andere cursist. Tijdens de oefeningen van je medecursist kan de instructeur situaties uitleggen, aandachtspunten benoemen en handelingen aangeven waar je op moet letten voor je volgende oefening.

Vandaag nog een kitesurfles inplannen?

kiteboarding whipe out

Vervolg kitesurfles / intermediate

Kom je voor een tweede kiteles of een vervolg kiteles, geven we je meteen de uitrusting, zodat je de kite kunt opbouwen. Op deze manier kunnen we beoordelen of je de vaardigheden volledig beheerst en eventuele aandachtspunten kunnen worden aangegeven. Aan het begin van de vervolg kiteles is het de taak van de instructeur om jouw niveau goed in te schatten. Door middel van de eerste vliegoefeningen kan de instructeur goed zien hoe jouw vaardigheden zijn. Bovendien is het vaak even wennen aan de huidige omstandigheden, de locatie en de weersomstandigheden. De instructeur zal verschillende oefeningen opzetten om je verder te kunnen trainen.

Ergens anders een kiteles inplannen? Laat het ons weten! We kunnen samen bekijken waar het aan de hand van de voorspellingen mogelijk is om te kitesurfen.

Kitesurfschool Zandvoort, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam
Kitesurfschool IJmuiden, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam
Kitesurfschool Muiderberg, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam
Kitesurfschool Edam / Schellinkhout, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam

1st kitelesson beginner kitesurfles

For fun! Eerst alleen een keer online kitesurfen? Dat kan met deze game. Check de trailer op YouTube 😉

De volgende oefeningen komen we tegen in de vervolg kiteles:

  • 1. Bodydraggen
   2. Oefenen met het board
   3. Zelfredzaamheid op het water (savety packdown)
   4. Oplaten en landen van de kite

Tijdens de vervolg-kiteles trainen we je om zelfstandig verder te gaan met het kitesurfen.

Wij plannen kitesurflessen 7 dagen per week. We kunnen een richt tijd inplannen. Het is handig om er rekening mee te houden dat de kitesurfles later of eerder kan beginnen. Weersomstandigheden kunnen snel wisselen in Nederland. De avond voor de kitesurfles geven we door hoe laat we het beste kunnen beginnen. Het kan zelfs zo zijn dat gedurende de nacht de voorspellingen veranderen. Als dat zo is proberen we je tijdig in de ochtend te informeren over eventuele wijzigingen. Als je niet eerderof later kan, dan plannen we een volgende optie in.

Afhankelijk van het weer bepalen we de avond voor de geplande kiteles aan de hand van de laatste voorspellingen waar we het beste heen kunnen gaan. In de avond informeren we je telefonisch of via Whatsapp over de exacte locatie en aanvang tijd.

Privé kitesurfles

SPECIAL

Tijdens de privé kitesurfles van KITEZONE krijg je de maximale aandacht van de instructeur. De training is extra intensief waardoor je snel je persoonlijke doelen bereikt. Je kunt zelf jouw eigen privéles volledig vormgeven, de inhoud van de les wordt aangepast op jou wensen. De privé kitesurfles is ook geschikt voor de gevorderde kitesurfers.

Privéles voor kitesurfen kan vele voordelen bieden ten opzichte van groepslessen, zoals bijvoorbeeld duo-lessen. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Individuele aandacht: Bij privélessen heb je de onverdeelde aandacht van de instructeur, waardoor je sneller en effectiever kunt leren. De instructeur kan zich volledig richten op jouw vaardigheden en behoeften, en feedback geven die specifiek is afgestemd op jouw niveau en leerstijl.
 • Flexibiliteit: Privélessen kunnen worden aangepast aan jouw agenda en behoeften. Je kunt een les plannen op een tijdstip dat voor jou het beste werkt, en de lesduur kan worden aangepast aan jouw tempo en leerdoelen.
 • Sneller leren: Met privélessen kun je sneller leren omdat de instructeur zich volledig kan concentreren op jouw voortgang en je kan helpen om eventuele obstakels te overwinnen. Dit kan resulteren in snellere vooruitgang en meer tijd op het water.

Hoewel duo-lessen wel voordelen bieden, zoals het kunnen delen van kosten en het hebben van een oefenpartner, kan het zijn dat je minder aandacht krijgt en minder snel leert omdat de instructeur zijn of haar tijd tussen twee studenten moet verdelen. Bij privélessen is de kans op afleiding en wachttijd ook kleiner.

Vandaag nog een kitesurfles inplannen?

Inclusief uitrusting 

IKO certificaat 

van 200 euro voor €190,-

Wetsuit DEAL additioneel

Inclusief uitrusting 

IKO certificaat 

van 600 euro voor €500,-

Wetsuit DEAL additioneel

Inclusief uitrusting 

IKO certificaat 

van 1000 euro voor €850,-

Wetsuit DEAL additioneel

  3h / max. 2p

4/5 & 7/8 lessen

Per 1/2 uur

Kite//Surf//Wing//Foil

Kiteles-regular Beginner/Vervolg

Vanaf €140,-

Kitesurfen lespakketten

Vanaf 560 voor €460,-

Kitesurfles privé

Vanaf €50,-

Advanced progress

Op aanvraag