Kitesurfschool IJmuiden

Kitesurfschool KITEZONE geeft kitesurfles in IJmuiden met Zuid- WNWesten-wind. Geschikte kitesurf locaties variëren afhankelijk van de windrichting. KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesur locaties van Nederland. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan we naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg en Edam.

Kitesurfles IJmuiden

Door de ligging van de stranden van Nederland is het moeilijk een locatie te vinden waar met zuiderwind gekitesurft kan worden. IJmuiden is hierop de uitzondering. Deze ruime kitesurfspot is ideaal voor beginnende cursisten. Door de rustige golfslag is het hier ook goed voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

IJmuiden heeft een prachtig breed strand waar veel ruimte is voor kitesurfles. De Hollandse kust buigt hier enigzins af naar het noord-westen. Dit maakt deze locatie perfect alternatief voor als de wind pal uit het zuiden komt. Op andere plaatsen aan kust is de wind dan aflandig en kan er geen kitesurfles gegeven worden. IJmuiden profileert zich als een echte kitesurf gemeente.

Wat is beter?

“Kitesurfles op het binnen water of kitesurfles aan het strand.”

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Na je eerste kitesurfles kun je beginenen met een 4 of 7 kitesurflessen pakket.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal en wetsuit

IKO certificaat 

van 145 euro voor €125,-

BOOKINGS

Vandaag of morgen nog een kitesurfles? Check onze planning voor beschikbaarheid

Is er echt niets meer beschikbaar? Dan kun je ons altijd nog even berichten WhatsApp +31681155990

🇬🇧 Note: We have an international kitesurf instructor team. Most kitelessons will be held in English.

Meer info & boeken

  3h / max. 2p

4/5 & 7/8 lessen

Per 1/2 uur

Kite//Surf//Wing//Foil

Kiteles-regular Beginner/Vervolg

Vanaf €135,-

Kitesurfen lespakketten

Vanaf 540 voor €460,-

Kitesurfles privé

Vanaf €45,-

Advanced progress

Op aanvraag

Route naar de kitesurfles locatie in IJmuiden

De kitesurfles locatie waar we lesgeven met de kitesurfschool in IJmuiden ligt ongeveer op 40 minuten rijden van Amsterdam. Er zijn nogal wat routes mogelijk van Amsterdam naar IJmuiden. Welke het snelste is hangt sterk ag van het verkeer. Het dus dus verstandig om van te voren het verkeer te checken met een route planner. Click hier voor de google maps link.

Openbaar vervoer

Tevens is er een directe bus verbinding van Station Sloterdijk naar IJmuiden. Check op ov9292 de reisplanner.

LOG_SOORUZ-white.png
core-kiteboarding-250x120
north-kiteboarding
mystic
eleveight