Kitesurfschool KITEZONE | Snel en goed leren kitesurfen

IKO certified | Professional kiteboarding courses

Kitesurfschool KITEZONE verzorgt kitesurflessen op de beste locaties rondom Amsterdam. Afhanklijk van de laatste weersvoorspellingen bekijken we waar de beste condities zijn om te kitesurfen. Om de kwaliteit te waarborgen, garantie en de veiligheid te kunnen verzekeren is onze kitesurfschool IKO gecertificeerd. Alle instructeurs hebben een IKO diploma en er is altijd een IKO Level 2 instructeur aanwezig.

Kitesurfles op de beste kitesurfspots in de omgeving

Exclusief bij kitesurfschool KITEZONE. Een speciale kitesurf clinic. Ideaal om er achter te komen of kitesurfen iets voor jou is. We beginnen op het strand met een duidelijke uitleg over het materiaal en hoe kitesurfen nou eigenlijk werkt. Daarna ga we met een echte LEI (leading edge inflatable) kite het water. Leren omgaan met de eigenschappen van de kite en de power doseren en onder control krijgen. En ideale basis voor de cursus of een standaard kitesurfles.

Kiteles introductie cursus is online te boeken

Kitesurf downwind cursus

Ons kitesurfschool team heeft door de jaren heen intensieve trainings methoden ontwikkeld.  Dit zorgt voor hoge prestaties en snelle vooruitgang. Tijdens de kiteurflessen besteden we veel aandacht aan eigen vaardigheid en zelfredzaamheid. Ervaringen die tijdens de kitecursus zijn opgedaan worden geëvalueerd om goeie nieuwe trainings doelen te kunnen stellen. Het doel van onze kitesurfschool is  trainingen aanbieden waarmee je zelfstandig en met veelzeidige ervaring het water op leert gaan. Na afloop van je trainingstraject krijg je een IKO certificering met je behaalde niveau.

Kitesurfles met headset communicatie en boot begeleiding. Bekijk meer informatie over de full progress cursus

Max 2 pax. policy | high quality standard

Met onze standaard kitesurflessen houden de max 2 pax policy aan. Dit houd in dat we niet meer dan 2 personen per les indelen. Dit is belangerijk voor de effectifiteit van de kitesurfles. Met 2 personen wissel je elkaar af tijdens de oefeningen. Heb je dus ook tijd om even bij te komen en te evalueren met de instructeur. Tevens bekijk je de oefening op dat moment van een ander perspectief. Veel goedkope kitesurfscholen delen meer dan 2 personen per instructeur in. Hierdoor wordt de wacht tijd in ons perspectief te lang. Wat tot kou, disfunctioneren en verslapping van de aandacht lijd. Door onze inmiddels meer dan 10 jaar lange ervaring zijn wij er achter gekomen dat de 3 uur durende kitesurfles met 2 personen per instructeur het meeste plezier geeft en het effectiefst is. Ons lespakket bestaat uit 4 kitesurflessen omdat je op die manier een goeie ruime ervaring op kan doen en verschillende windrichtingen en krachten kan ervaren.

The Kiteboard Company | IKO certified

Wij zijn een officieel IKO kitecenter (internationale kitesurf organisatie). Dit is de grootste en meest toonaangevende kitesurf-organisatie die de veiligheid waarborgt en richtlijnen voor kitesurf cursus- en opleidingen aangeeft. Met onze kitesurflessen behaal je een IKO certificaat. Hiermee kun je wereldwijd aantonen dat je kan kitesurfen en eventueel een kitesurf uitrusting huren.

Kiteles locaties

Kitesurf locaties verschillen afhankelijk van de windrichting. KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesur locaties van Nederland. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan we naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg en Edam.

Kitesurfles Zandvoort

Zandvoort is de plek met het grootste windberijk en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.

Kitesurfles in Zandvoort is perfect omdat je er goed met de zee kunt leren omgaan. Tijdens de eerste kitesurfles heb je er alle ruimte om downwind te bodydraggen (slepen achter de kite ). Daarom is onze hoofdlocatie in Zandvoort. Mochten de weersomstandigheden hier niet gunstig zijn dan geven wij ook kitesurfles op onze andere locaties.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Muiderberg

Muiderberg is een lokatie met eindeloos ondiep en vlak water. Als de windrichting hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolglessen en gevorderden clinics.

Muiderberg is een perfecte kitesurfles locatie voor noord- tot noord-oostenwind. Het water is tot oneindig ver ondiep. Je kan dus overal staan. Veel kitesurfscholen geven hier kitesurfles en omdat je zo ver weg kan lopen kun je toch altijd de ruimte opzoeken. Wij gaan naar Muiderberg als de wind aflandig is aan de kust of als de cursisten na een aantal kitesurflessen willen focussen op het varen met het kiteboard. De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn omdat door de binnenlandse ligging de windsterkte vaak wat minder is.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles IJmuiden

Door de ligging van de stranden van Nederland is het moeilijk een locatie te vinden waar met zuiderwind gekitesurft kan worden. IJmuiden is hierop de uitzondering. Deze ruime kitesurfspot is ideaal voor beginnende cursisten. Door de rustige golfslag is het hier ook goed voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

IJmuiden heeft een prachtig breed strand waar veel ruimte is voor kitesurfles. De Hollandse kust buigt hier enigzins af naar het noord-westen. Dit maakt deze locatie perfect alternatief voor als de wind pal uit het zuiden komt. Op andere plaatsen aan kust is de wind dan aflandig en kan er geen kitesurfles gegeven worden. IJmuiden profileert zich als een echte kitesurf gemeente.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Edam

Edam heeft een klein strandje aan het Markermeer. Omdat het ondiep is kun je hier ver het water in lopen. Het is een goede kitesurfplek voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

Kitesurfles in Edam kan ideaal zijn als de omstandigheden daar goed zijn. Edam is gelegen aan de oever van de voormalige Zuiderzee, nu het Markermeer. Het is slechts 30 minuten rijden vanaf Amsterdam. Dus, een ideale kitesurfles locatie voor ons om met oostenwind naar toe te gaan. Het water is er relatief vlak en ondiep waardoor je er makkelijk het kitesurfen kan oefenen. Vooral de “boardstart” is fijn om daar te oefenen omdat je minder afleiding hebt van de golven.

Klik hier voor meer informatie

Reviews van klanten

Perfecte plek voor kite spullen en... reparaties! Zelf al meerdere keren langs geweest voor materiaal en voor een reparatie. Ze denken goed met je mee en voeren de reparatie snel en vakkundig uit. Dankzij de tips die ze mij hebben gegeven al veel onnodige kosten bespaard. Daarnaast hangt er altijd een relaxte sfeer!Lees meer
Rowan H.
Rowan H.
18:23 28 Oct 21
Ze hebben mij geholpen met alle Kitesurfen... kleding, heel erg fijn geholpen en geadviseerd. Super shop!Lees meer
Huub H.
Huub H.
10:25 09 Oct 21
Great service and expertise, alway eager to... help you out! I found this shop recently, but 100% my to go to kite shop from now on!Lees meer
Huub H.
Huub H.
10:24 09 Oct 21
I had a 2h private lesson to refresh my... skills and it was awesome and super helpful. I highly recommend the kiteschool. Go for it!Thank you 😊Lees meer
Mat F.
Mat F.
16:35 15 Jul 21
Had een nieuwe schroefje nodig voor 1 van... mijn straps op mijn kiteboard en stond binnen no-time weer buiten. Top service en een aanrader voor snelle professionele reparaties!Lees meer
Jasper S.
Jasper S.
13:54 13 Jul 21
Sweet service from these guys! Friendly,... easy going and very knowledgeable on a wide-range of kite gear.Lees meer
Riaan van K.
Riaan van K.
11:15 07 May 21

“Wat is beter? Kitesurfles op het binnen water of kitesurfles aan het strand.”

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Na je eerste kitesurfles kun je wat mij betreft beslissen om er een 4 lessen pakket van te maken.

blade
blankforce
core
liquidforce
eleveight
north-kiteboarding
mystic