Kitesurfschool KITEZONE

Snel en goed leren kitesurfen

IKO gecertificeerde kitelessen voor beginners en gevorderden

Kitesurfschool KITEZONE verzorgt kitesurflessen op de beste locaties rond Amsterdam. Afhankelijk van de laatste weersvoorspellingen bekijken we waar de beste condities zijn om te kitesurfen. Om de kwaliteit, garantie en de veiligheid te waarborgen is onze kitesurfschool IKO gecertificeerd. Je kunt ervan op aan dat je bij ons snel en goed kunt leren kitesurfen op een leuke en veilige manier en op de beste surfplekken.

Kitesurfles op de beste kitesurfspots in de omgeving

Kitesurf clinic om te kijken of kitesurfen iets voor jou is

Kitesurfschool KITEZONE heeft een kitesurf clinic voor mensen die nog nooit aan kitesurfen hebben gedaan. Zo’n clinic is ideaal om er achter te komen of kitesurfen iets voor jou is. We starten deze surf clinic op het strand en krijg je uitleg over het materiaal dat je nodig hebt en de basistechnieken van kitesurfen. Vervolgens gaan we met een echte LEI (Leading Edge Inflatable) kite het water in. Je leert hoe je met de kite omgaat en hoe je het onder controle krijgt. Deze clinic is een ideale basis die je voorbereid op een standaard kitesurfles of een volledige kitesurf cursus.

Direct een kitesurfles inplannen? Check ons boekings systeem voor beschikbaarheid

Professionele kitesurflessen

Het team van Kitesurfschool KITEZONE heeft door de jaren heen intensieve trainingsmethoden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat jij hoge prestaties en snelle vooruitgang kunt boeken. Tijdens de kitesurflessen besteden we veel aandacht aan eigen vaardigheid en zelfredzaamheid. Ervaringen die tijdens de kitecursus zijn opgedaan worden geëvalueerd om goeie nieuwe trainingsdoelen te kunnen stellen.

Ons doel is om trainingen aan te bieden waarmee jij zelfstandig en met een veelzijdige ervaring het water op leert gaan. Alle instructeurs hebben een IKO diploma en er is altijd een IKO Level 2 instructeur aanwezig. Na afloop van je trainingstraject krijg je een IKO certificaat met je behaalde niveau.

Kitesurflessen voor gevorderden

Voor de gevorderde kitesurfer bieden wij verschillende lesmogelijkheden. In onze full progress course begeleiden we je vanuit de boot met headset communicatie. Met deze lessen voor gevorderden varen we naar de allerbeste plekken om de ideale omstandigheden te creëren voor jouw training. Jij kunt dan ongelimiteerd oefenen onder professionele begeleiding, en je hebt 2x meer oefentijd omdat we met de boot teruggaan.

Kitesurf freestyle lessen

Voor ervaren kitesurfers hebben wij verschillende freestyle lessen ontwikkeld. Hierbij kun je denken aan strapless clinics, wakestyle tricks, trips en downwinders, freestyle surf events, en sessies voor fotoshoots. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze lessen.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal

Kite | Bar | Board | Vest | Helm

IKO certificaat 

Maximaal 2 personen per kitesurfles

Bij Kitesurfschool KITEZONE ben je gegarandeerd van optimale lessen. Daarom worden onze standaard kitesurflessen van 3 uur aan maximaal 2 personen tegelijk aangeboden. Je krijgt hierdoor meer persoonlijke aandacht waarmee jij snel en effectief kunt leren kitesurfen. Tijdens de oefeningen wisselen jullie elkaar af, zodat je tijd hebt om even bij te komen en je oefening met je instructeur kunt afwisselen. Ook bekijk je de oefening van de andere cursist, zodat je het vanuit een ander perspectief kunt bekijken en daarvan leert.
Veel goedkope kitesurfscholen delen meer dan 2 personen per instructeur in. Vanuit onze optiek wordt hierdoor de wachttijd te lang. Ook is de kans groot dat je tijdens het wachten kou vat, wat tot disfunctioneren en verslapping van de aandacht leidt.

Met 4 kitesurflessen leren zelfstandig het water op te gaan

Wij geven al meer dan 10 jaar kitesurflessen en hebben geleerd hoe een kitesurfles het meest effectief en veilig is en het meeste plezier biedt. Met ons lespakket bestaande uit 4 kitesurflessen krijg jij een goede ervaring om met verschillende windrichtingen en windkrachten om te gaan. Je kunt de kitesurflessen inplannen op een moment gedurende het seizoen wanneer het jou uitkomt. Een avond voor de afspraak, hebben we contact en bepalen we of het weer goed is en of we een andere surflocatie in de buurt van Amsterdam moeten uitzoeken.

Je IKO certificaat behalen bij KITEZONE

Kitezone is aangesloten bij de Internationale Kitesurf Organisatie (IKO). IKO is de grootste en meest toonaangevende kitesurf-organisatie ter wereld die de veiligheid waarborgt en richtlijnen voor kitesurf cursus- en opleidingen bepaalt. Met onze kitesurflessen behaal jij een IKO certificaat. Hiermee kun je wereldwijd aantonen dat jij kunt kitesurfen en waarmee je een kitesurf uitrusting kunt huren.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal en wetsuit

IKO certificaat 

van 145 euro voor €125,-

De beste locaties voor kitesurflessen in de buurt van Amsterdam

Het is afhankelijk van de windrichting wat de beste Kitesurf locaties in Nederland zijn. Kitesurfschool KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. In de buurt van A’dam zijn de beste surflocaties te vinden waar jij kunt lessen. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan wij naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg, Schellinkhout en Edam.

Kitesurfles Zandvoort

Zandvoort is de plek met het grootste windbereik en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.

Kitesurfles in Zandvoort is perfect omdat je er goed met de zee kunt leren omgaan. Tijdens de eerste kitesurfles heb je er alle ruimte om downwind te bodydraggen (slepen achter de kite). Daarom is onze hoofdlocatie in Zandvoort. Mochten de weersomstandigheden hier niet gunstig zijn dan geven wij ook kitesurfles op onze andere locaties.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Muiderberg

Muiderberg is een locatie met eindeloos ondiep en vlak water. Als de windrichting hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolglessen en clinics voor de gevorderde kitesurfer.

Muiderberg is een perfecte kitesurfles locatie voor noord- tot noord-oostenwind. Het water is tot oneindig ver ondiep. Je kunt dus overal staan. Veel kitesurfscholen geven hier kitesurfles. Omdat je zo ver in het water kunt lopen kun je alle ruimte krijgen die je wilt hebben. Wij gaan naar Muiderberg als de wind aan de kust aflandig is of als de cursisten na een aantal kitesurflessen zich willen focussen op varen met het kiteboard. De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn, omdat door de binnenlandse ligging de windsterkte vaak wat minder is.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles IJmuiden

Door de ligging van de stranden van Nederland is het moeilijk een locatie te vinden waar met zuiderwind gekitesurft kan worden. IJmuiden is hierop de uitzondering. Deze ruime kitesurfspot is ideaal voor beginnende cursisten. Door de rustige golfslag is het hier ook goed voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

IJmuiden heeft een prachtig breed strand waar veel ruimte is voor kitesurfles. De Hollandse kust buigt hier enigzins af naar het noord-westen. Dit maakt deze locatie perfect alternatief voor als de wind pal uit het zuiden komt. Op andere plaatsen aan kust is de wind dan aflandig en kan er geen kitesurfles gegeven worden. IJmuiden profileert zich als een echte kitesurf gemeente.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Edam

Edam heeft een klein strandje aan het Markermeer. Omdat het ondiep is, kun je hier ver het water in lopen. Het is een goede kitesurfplek voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

Kitesurfles in Edam kan ideaal zijn als de omstandigheden daar goed zijn. Edam is gelegen aan de oever van de voormalige Zuiderzee, nu het Markermeer. Het is slechts 30 minuten rijden vanaf Amsterdam. Dus, een ideale kitesurfles locatie voor ons om met oostenwind naar toe te gaan. Het water is er relatief vlak en ondiep waardoor je er makkelijk kunt oefenen. Vooral de “boardstart” is fijn om daar te oefenen omdat je minder afleiding hebt van de golven.

Klik hier voor meer informatie

Reviews van klanten

Top winkel voor alles wat met kiten te... maken heeft! Ik heb wat lesjes gehad, aantal kite spullen gekocht, wat laten repareren, en ik ben zeer tevreden. Behulpzaam personeel en goede service!Lees meer
Derk B.
Derk B.
16:01 03 Feb 24
Top Okke voor je hulp en het meedenken.Tot... snel op het water of in je shop 👍Lees meer
Michiel van der K.
Michiel van der K.
13:37 08 Jan 24
Great service and quick replies via WhatsApp!
Job van R.
Job van R.
10:49 18 Nov 23
Okke & team have great service! Repaired... kites multiple times here and they help very professionally. Communication over Whatsapp is smooth, prices are fair and repairs are durableLees meer
Wouter W.
Wouter W.
16:44 31 Oct 23
Professional kite school with good equipment... and motivated instructors.Lees meer
Thomas R.
Thomas R.
08:53 26 Oct 23
Great kite schoolI went with this school... the whole summer, it has been possible to learn this sport from being an absolute beginner to becoming an independent rider aware also of the safety problems. With the last lessons it was also possible to start learning some tricks. I had several lessons with David and Adrian, both great teachers, and one also with Okke, the owner of the school.Always proper planning with the best weather depending on the direction and intensity of the wind. Easy booking with the online website, and the packages with multiple lessons are at a good price. Never happened that was not possible to ride for bad conditions once the lesson was already planned.Really recommended school!!Lees meer
Francesco M.
Francesco M.
17:52 21 Oct 23

“Wat is beter? Kitesurfles op het binnenwater of aan het strand?”

Veel mensen vragen zich af of het beter is om kitesurfles op het binnenwater of aan het strand te krijgen. Volgens ons is de keuze van de locatie waar je kitesurfles krijgt voornamelijk afhankelijk van de windrichting. Elke locatie kan op een bepaald moment voldoen aan de beste kitesurf condities.

Het mooie van het strand is, dat je ervaart om met de kite op het land te staan (oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening) omdat er veel ruimte is. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met je board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt.

Het meest ideaal is als je de voordelen van beide locaties kunt meepakken. Volg je bij ons een aantal lessen, dan kunnen we samen bepalen waar we heengaan, zodat je een zo breed mogelijke ervaring opdoet.