Kiteles locaties

Kitesurf locaties verschillen afhankelijk van de windrichting. KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesur locaties van Nederland. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan we naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg en Edam.

Kitesurfles Zandvoort

Zandvoort is de plek met het grootste windberijk en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.

Kitesurfles in Zandvoort is perfect omdat je er goed met de zee kunt leren omgaan. Tijdens de eerste kitesurfles heb je er alle ruimte om downwind te bodydraggen (slepen achter de kite ). Daarom is onze hoofdlocatie in Zandvoort. Mochten de weersomstandigheden hier niet gunstig zijn dan geven wij ook kitesurfles op onze andere locaties.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Muiderberg

Muiderberg is een lokatie met eindeloos ondiep en vlak water. Als de windrichting hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolglessen en gevorderden clinics.

Muiderberg is een perfecte kitesurfles locatie voor noord- tot noord-oostenwind. Het water is tot oneindig ver ondiep. Je kan dus overal staan. Veel kitesurfscholen geven hier kitesurfles en omdat je zo ver weg kan lopen kun je toch altijd de ruimte opzoeken. Wij gaan naar Muiderberg als de wind aflandig is aan de kust of als de cursisten na een aantal kitesurflessen willen focussen op het varen met het kiteboard. De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn omdat door de binnenlandse ligging de windsterkte vaak wat minder is.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles IJmuiden

Door de ligging van de stranden van Nederland is het moeilijk een locatie te vinden waar met zuiderwind gekitesurft kan worden. IJmuiden is hierop de uitzondering. Deze ruime kitesurfspot is ideaal voor beginnende cursisten. Door de rustige golfslag is het hier ook goed voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

IJmuiden heeft een prachtig breed strand waar veel ruimte is voor kitesurfles. De Hollandse kust buigt hier enigzins af naar het noord-westen. Dit maakt deze locatie perfect alternatief voor als de wind pal uit het zuiden komt. Op andere plaatsen aan kust is de wind dan aflandig en kan er geen kitesurfles gegeven worden. IJmuiden profileert zich als een echte kitesurf gemeente.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Edam

Edam heeft een klein strandje aan het Markermeer. Omdat het ondiep is kun je hier ver het water in lopen. Het is een goede kitesurfplek voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

Kitesurfles in Edam kan ideaal zijn als de omstandigheden daar goed zijn. Edam is gelegen aan de oever van de voormalige Zuiderzee, nu het Markermeer. Het is slechts 30 minuten rijden vanaf Amsterdam. Dus, een ideale kitesurfles locatie voor ons om met oostenwind naar toe te gaan. Het water is er relatief vlak en ondiep waardoor je er makkelijk het kitesurfen kan oefenen. Vooral de “boardstart” is fijn om daar te oefenen omdat je minder afleiding hebt van de golven.

Klik hier voor meer informatie

“Wat is beter? Kitesurfles op het binnen water of kitesurfles aan het strand.”

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Na je eerste kitesurfles kun je wat mij betreft beslissen om er een 4 lessen pakket van te maken.

Start typing and press Enter to search