Kitesurfschool KITEZONE

Snel en goed leren kitesurfen

IKO gecertificeerde kitelessen voor beginners en gevorderden

Kitesurfschool KITEZONE verzorgt kitesurflessen op de beste locaties rond Amsterdam. Afhankelijk van de laatste weersvoorspellingen bekijken we waar de beste condities zijn om te kitesurfen. Om de kwaliteit, garantie en de veiligheid te waarborgen is onze kitesurfschool IKO gecertificeerd. Je kunt ervan op aan dat je bij ons snel en goed kunt leren kitesurfen op een leuke en veilige manier en op de beste surfplekken.

Kitesurfles op de beste kitesurfspots in de omgeving

Kitesurf clinic om te kijken of kitesurfen iets voor jou is

Kitesurfschool KITEZONE heeft een kitesurf clinic voor mensen die nog nooit aan kitesurfen hebben gedaan. Zo’n clinic is ideaal om er achter te komen of kitesurfen iets voor jou is. We starten deze surf clinic op het strand en krijg je uitleg over het materiaal dat je nodig hebt en de basistechnieken van kitesurfen. Vervolgens gaan we met een echte LEI (Leading Edge Inflatable) kite het water in. Je leert hoe je met de kite omgaat en hoe je het onder controle krijgt. Deze clinic is een ideale basis die je voorbereid op een standaard kitesurfles of een volledige kitesurf cursus.

Direct een kitesurfles inplannen? Check ons boekings systeem voor beschikbaarheid

Professionele kitesurflessen

Het team van Kitesurfschool KITEZONE heeft door de jaren heen intensieve trainingsmethoden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat jij hoge prestaties en snelle vooruitgang kunt boeken. Tijdens de kitesurflessen besteden we veel aandacht aan eigen vaardigheid en zelfredzaamheid. Ervaringen die tijdens de kitecursus zijn opgedaan worden geëvalueerd om goeie nieuwe trainingsdoelen te kunnen stellen.

Ons doel is om trainingen aan te bieden waarmee jij zelfstandig en met een veelzijdige ervaring het water op leert gaan. Alle instructeurs hebben een IKO diploma en er is altijd een IKO Level 2 instructeur aanwezig. Na afloop van je trainingstraject krijg je een IKO certificaat met je behaalde niveau.

Kitesurflessen voor gevorderden

Voor de gevorderde kitesurfer bieden wij verschillende lesmogelijkheden. In onze full progress course begeleiden we je vanuit de boot met headset communicatie. Met deze lessen voor gevorderden varen we naar de allerbeste plekken om de ideale omstandigheden te creëren voor jouw training. Jij kunt dan ongelimiteerd oefenen onder professionele begeleiding, en je hebt 2x meer oefentijd omdat we met de boot teruggaan.

Kitesurf freestyle lessen

Voor ervaren kitesurfers hebben wij verschillende freestyle lessen ontwikkeld. Hierbij kun je denken aan strapless clinics, wakestyle tricks, trips en downwinders, freestyle surf events, en sessies voor fotoshoots. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze lessen.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal

Kite | Bar | Board | Vest | Helm

IKO certificaat 

Maximaal 2 personen per kitesurfles

Bij Kitesurfschool KITEZONE ben je gegarandeerd van optimale lessen. Daarom worden onze standaard kitesurflessen van 3 uur aan maximaal 2 personen tegelijk aangeboden. Je krijgt hierdoor meer persoonlijke aandacht waarmee jij snel en effectief kunt leren kitesurfen. Tijdens de oefeningen wisselen jullie elkaar af, zodat je tijd hebt om even bij te komen en je oefening met je instructeur kunt afwisselen. Ook bekijk je de oefening van de andere cursist, zodat je het vanuit een ander perspectief kunt bekijken en daarvan leert.
Veel goedkope kitesurfscholen delen meer dan 2 personen per instructeur in. Vanuit onze optiek wordt hierdoor de wachttijd te lang. Ook is de kans groot dat je tijdens het wachten kou vat, wat tot disfunctioneren en verslapping van de aandacht leidt.

Met 4 kitesurflessen leren zelfstandig het water op te gaan

Wij geven al meer dan 10 jaar kitesurflessen en hebben geleerd hoe een kitesurfles het meest effectief en veilig is en het meeste plezier biedt. Met ons lespakket bestaande uit 4 kitesurflessen krijg jij een goede ervaring om met verschillende windrichtingen en windkrachten om te gaan. Je kunt de kitesurflessen inplannen op een moment gedurende het seizoen wanneer het jou uitkomt. Een avond voor de afspraak, hebben we contact en bepalen we of het weer goed is en of we een andere surflocatie in de buurt van Amsterdam moeten uitzoeken.

Je IKO certificaat behalen bij KITEZONE

Kitezone is aangesloten bij de Internationale Kitesurf Organisatie (IKO). IKO is de grootste en meest toonaangevende kitesurf-organisatie ter wereld die de veiligheid waarborgt en richtlijnen voor kitesurf cursus- en opleidingen bepaalt. Met onze kitesurflessen behaal jij een IKO certificaat. Hiermee kun je wereldwijd aantonen dat jij kunt kitesurfen en waarmee je een kitesurf uitrusting kunt huren.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal en wetsuit

IKO certificaat 

van 145 euro voor €125,-

De beste locaties voor kitesurflessen in de buurt van Amsterdam

Het is afhankelijk van de windrichting wat de beste Kitesurf locaties in Nederland zijn. Kitesurfschool KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. In de buurt van A’dam zijn de beste surflocaties te vinden waar jij kunt lessen. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan wij naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg, Schellinkhout en Edam.

Kitesurfles Zandvoort

Zandvoort is de plek met het grootste windbereik en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.

Kitesurfles in Zandvoort is perfect omdat je er goed met de zee kunt leren omgaan. Tijdens de eerste kitesurfles heb je er alle ruimte om downwind te bodydraggen (slepen achter de kite). Daarom is onze hoofdlocatie in Zandvoort. Mochten de weersomstandigheden hier niet gunstig zijn dan geven wij ook kitesurfles op onze andere locaties.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Muiderberg

Muiderberg is een locatie met eindeloos ondiep en vlak water. Als de windrichting hier goed is dan is dit een perfecte plek voor vervolglessen en clinics voor de gevorderde kitesurfer.

Muiderberg is een perfecte kitesurfles locatie voor noord- tot noord-oostenwind. Het water is tot oneindig ver ondiep. Je kunt dus overal staan. Veel kitesurfscholen geven hier kitesurfles. Omdat je zo ver in het water kunt lopen kun je alle ruimte krijgen die je wilt hebben. Wij gaan naar Muiderberg als de wind aan de kust aflandig is of als de cursisten na een aantal kitesurflessen zich willen focussen op varen met het kiteboard. De windvoorspellingen moeten voor deze locatie wel extra goed zijn, omdat door de binnenlandse ligging de windsterkte vaak wat minder is.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles IJmuiden

Door de ligging van de stranden van Nederland is het moeilijk een locatie te vinden waar met zuiderwind gekitesurft kan worden. IJmuiden is hierop de uitzondering. Deze ruime kitesurfspot is ideaal voor beginnende cursisten. Door de rustige golfslag is het hier ook goed voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

IJmuiden heeft een prachtig breed strand waar veel ruimte is voor kitesurfles. De Hollandse kust buigt hier enigzins af naar het noord-westen. Dit maakt deze locatie perfect alternatief voor als de wind pal uit het zuiden komt. Op andere plaatsen aan kust is de wind dan aflandig en kan er geen kitesurfles gegeven worden. IJmuiden profileert zich als een echte kitesurf gemeente.

Klik hier voor meer informatie

Kitesurfles Edam

Edam heeft een klein strandje aan het Markermeer. Omdat het ondiep is, kun je hier ver het water in lopen. Het is een goede kitesurfplek voor vervolglessen en cursussen voor gevorderden.

Kitesurfles in Edam kan ideaal zijn als de omstandigheden daar goed zijn. Edam is gelegen aan de oever van de voormalige Zuiderzee, nu het Markermeer. Het is slechts 30 minuten rijden vanaf Amsterdam. Dus, een ideale kitesurfles locatie voor ons om met oostenwind naar toe te gaan. Het water is er relatief vlak en ondiep waardoor je er makkelijk kunt oefenen. Vooral de “boardstart” is fijn om daar te oefenen omdat je minder afleiding hebt van de golven.

Klik hier voor meer informatie

Reviews van klanten

Goede betrouwbare kiters, staan voor je... klaar als je ze nodig hebt!Lees meer
Jeroen
Jeroen
21:38 31 May 23
Super fijne plek om je kitespullen te laten... maken! Ben hier nu 2x geweest en de service is uitmuntend, het personeel is super vriendelijk en de prijs kwaliteit is top. Ik ga hier ook zeker een lesje boeken om weer ff zelfverzekerd het water op te gaan, want alles voelt enorm betrouwbaar!Lees meer
Davine J.
Davine J.
16:01 26 Apr 23
Super service en de reparaties zijn ook top.
Sep D.
Sep D.
16:39 19 Apr 23
Top geregeld en wordt allemaal goed... uitgelegd.Lees meer
Sep D.
Sep D.
16:36 19 Apr 23
The best kite shop in the Netherlands. Great... people, fun vibes. They really care about you. They are also, probably the best at fixing kites!Lees meer
cem S.
cem S.
15:31 13 Apr 23
Super snelle levering van de kites.En... aardig personeel,Kom er graag vaker👍🏼Lees meer
Gijs H.
Gijs H.
11:30 13 Apr 23

“Wat is beter? Kitesurfles op het binnenwater of aan het strand?”

Veel mensen vragen zich af of het beter is om kitesurfles op het binnenwater of aan het strand te krijgen. Volgens ons is de keuze van de locatie waar je kitesurfles krijgt voornamelijk afhankelijk van de windrichting. Elke locatie kan op een bepaald moment voldoen aan de beste kitesurf condities.

Het mooie van het strand is, dat je ervaart om met de kite op het land te staan (oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening) omdat er veel ruimte is. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met je board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt.

Het meest ideaal is als je de voordelen van beide locaties kunt meepakken. Volg je bij ons een aantal lessen, dan kunnen we samen bepalen waar we heengaan, zodat je een zo breed mogelijke ervaring opdoet.

blade
blankforce
core
liquidforce
eleveight
north-kiteboarding
mystic

Kitesurfschool Amsterdam

Onze Kitesurfschool in Amsterdam is een geweldige plek om te leren kitesurfen. Met ervaren instructeurs en een breed aanbod aan kitesurfmateriaal is Amsterdam de perfecte plek om te beginnen met kitesurfen. De school biedt een verscheidenheid aan kitesurflessen, van beginner tot gevorderd, zodat je het perfecte niveau voor jou kunt vinden. KITEZONE & Wings verhuurt ook kitesurf-materiaal, zodat je verschillende kites en boards kunt uitproberen voordat je je eigen kite koopt. Of je nu een complete beginner bent of een ervaren kitesurfer, onze kitesurfschool is de perfecte plek om je vaardigheden te verbeteren.

Kitesurfen op de spots in de omgeving van Amsterdam

Een kitesurfschool in Amsterdam? Jazeker! Makkelijke bereikbaar vanaf de ring A10, op het Zeeburgerpad, met altijd wel een parkeerplaats beschikbaar. Vanuit onze locatie, waar we tevens een kitesurfshop en reparatie werkplaats hebben,  ben je tevens snel op tal van de kitesurfspots die Amsterdam rijk is. 6 kitesurfpots liggen binnen 40 minuten rijden vanaf de kitesurfschool. Zo zijn er spots direct bereikbaar voor alle windrichtingen. Zandvoort met de windrichtingen ZW tot NNO, Muiderberg NW tot ONO, Edam NO tot ZO, Schellinkhout West tot ZO en als het wat minder hard uit het zuiden waait kan het vaak nog wel geschikt kiteweer zijn in IJmuiden.

Kitesurfspots in de buurt van Amsterdam

Muiderberg is de dichtstbijzijnde kitesurfspot van Amsterdam en op slechts 30 minuten rijden met de auto. kitesurfen Muiderberg ligt aan het IJmeer, vlakbij het Markermeer. Het water is vrij ondiep met een gemiddelde diepte van 1.5 meter. We raden deze kitespot aan voor zowel beginners als gevorderden. Kitesurfschool KITEZONE geeft kitesurfles in Muiderberg voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde.

Kitesurf uitrusting huren in Amsterdam

We verhuren ook kitesurfmaterialen om te kitesurfen in Muiderberg. Dus als je geen eigen kitesurfspullen hebt, kun je deze gemakkelijk huren bij onze kitesurfschool in Amsterdam. We hebben ook een kiteshop waar je kiteboardspullen kunt kopen. Dus alles wat je nodig hebt om te kitesurfen, vind je bij onze kitesurfschool in Amsterdam!

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal en wetsuit

IKO certificaat 

van 145 euro voor €125,-

DIRECT BOEKEN

Vandaag of morgen nog een kitesurfles? Check onze planning voor beschikbaarheid

Is er echt niets meer beschikbaar? Dan kun je ons altijd nog even berichten WhatsApp +31681155990

🇬🇧 Note: We have an international kitesurf instructor team. Most kitelessons will be held in English.

Meer info & boeken

  3h / max. 2p

4/5 & 7/8 lessen

Per 1/2 uur

Kite//Surf//Wing//Foil

Kiteles-regular Beginner/Vervolg

Vanaf €135,-

Kitesurfen lespakketten

Vanaf 540 voor €460,-

Kitesurfles privé

Vanaf €45,-

Advanced progress

Op aanvraag

Kitesurfen in Amsterdam? Waar kan dat? Als het op kitesurfen aankomt, is Amsterdam een ​​van de beste plekken ter wereld om van deze watersport te genieten. Met zoveel kitespots binnen handbereik van de stad, heb je keuze te over als het gaat om het kiezen van een bestemming. Hier een handvol van onze vijf favoriete kitespots in Amsterdam. Voor elke windrichting is er wel een kitespot the vinden binnen een uur rijden.

Kitesurfen in de omgeving van Amsterdam

Kitesurfen in Amsterdam bij IJburg. Unique en uitzonderlijk. De mooiste “urban rides”, ondergaande zon met de skyline van Amsterdam op de achtergrond. Als de wind goed staat in Amsterdam IJburg dan kun je hier de meest exclusieve sessie’s hebben.

Met KITEZONE maken we deze uitzonderlijke kitesurfsessie’s mogelijk voor beginners en gevorderden. Omdat de kitesurfzone soms moeilijk te bereiken is door werkzaamheden zorgen wij met onze RIB ervoor dat jij op de juiste locatie komt. Wij verzorgen de meeste exclusieve kitesurflessen van Nederland! Met radiocommunicatie en bootbegeleiding.

UPDATE: Voorheen hadden we een prachtige kitesurfspot op IJburg. Momenteel wordt daar een nieuw eiland aangelegd en is het dus een bouw terrein. Andere kiteusrfspots in de omgeving zijn: Muiderberg, Edam, Zandvoort en IJmuiden

Amsterdam Beach: Kitesurfen aan zee

Zandvoort

Zandvoort wordt ook wel het strand van Amsterdam genoemd. Het ligt op slechts een korte treinrit van Amsterdam en is een van de meest populaire kitespots van Nederland. Met zijn wijd open strand en constante wind is Zandvoort de perfecte plek om wat tijd op je board te genieten. Leren kitesurfen? Of wil je nog begeleiding? Check informatie kitesurfschool Zandvoort.

Wijk aan Zee / IJmuiden

Ben je op zoek naar een meer uitdagende kitespot, dan zijn Wijk aan Zee en IJmuiden misschien iets voor jou. Deze plek is vooral populair bij ervaren kiteboarders die hun vaardigheden willen testen bij sterkere wind.

Kitesurfen op binnenwateren: Markermeer en IJsselmeer

Schellinkhout

Als het gaat om pittoreske kitespots, is Schellinkhout moeilijk te verslaan. Dit schilderachtige dorpje ligt net buiten Amsterdam en biedt een prachtig uitzicht over het water. Als je op zoek bent naar een ontspannende dag op je board, dan is dit zeker de plek voor jou. Leren kitesurfen of kitesurfles? Hier vind je informatie over onze kitesurflessen in Schellinkhout.

Muiderberg

Een andere geweldige optie voor die dagen dat de wind sterk waait, is Muiderberg. Deze plek ligt net ten noorden van Amsterdam en biedt uitdagende omstandigheden voor zelfs de meest ervaren riders. Dit is de dichts bijzijnde plek vanuit Amsterdam waar je momenteel kan kitesurfen. Wij bieden ook kitesurfles in Muiderberg aan.

Medemblik

Last but not least op onze lijst is Medemblik aan het IJsselmeer. Deze plek ligt iets verder weg van Amsterdam dan de andere kitesurfspots, maar het is zeker de reis waard. Met zijn wijd open stranden en prachtige natuur zorgt Medemblik voor een perfect dagje kitesurfen.

Kitesurfspots iets verder weg van Amsterdam 

Hier heb je het, onze favoriete selectie kitespots rond Amsterdam. Ongeacht uw ervaringsniveau of wat voor soort omstandigheden je ook zoekt, er is zeker een plek op deze lijst die perfect voor je is. Dus ga erop uit en geniet van wat tijd op je board! Is de wind niet geschikt dan Kun je ook altijd nog naar Edam en IJmuiden. Dit zijn tevens kitesurfspots die zeer dicht bij Amsterdam liggen. Andere populaire kitespots die verder weg liggen naar het zuiden zijn: “De Zandmotor”, Brouwersdam, Maasvlakte of verder Zeeland in. Meer naar het Noorden zijn ook een aantal bekende spots te vinden zoals: Bergen aan Zee, Texel, Andijk, Workum en Mirns.

Snel en goed leren kitesurfen? Check dan de volgende opties: