Kitesurfles Zandvoort

Kitesurfles locaties verschillen afhankelijk van de windrichting. Zandvoort is onze dichts bijzijnde kitespot aan zee. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesurf locaties voor alle windrichtingen. Voor onze kitesurflessen vertrekken we dagelijks vanaf het Zeeburgerpad naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg, Edam en Schellinkhout.

Zandvoort aan Zee

Zandvoort is de plek met het grootste windberijk en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.

Kitesurfles in Zandvoort is perfect omdat je er goed met de zee kunt leren omgaan. Tijdens de eerste kitesurfles heb je er alle ruimte om downwind te bodydraggen (slepen achter de kite ). Daarom is onze hoofdlocatie in Zandvoort. Mochten de weersomstandigheden hier niet gunstig zijn dan plannen we de kitesurflessen ergen anders in.

Kitesurflessen aan zee en op het strand

KiteZone biedt professionele kitesurfles Noord Holland. Lees verder over deze uitdagende watersport op KITEZONE

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan (oplaten, neerlaten en rondlopen). Dit wordt met de kitesurflessen op het binnenwater over het algemeen minder geoefend. Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Op de verschillende locaties bieden we diverse kitesurflessen aan.  Zoals bijvoorbeeld de 1e kitesurfles, vervolg kitesurflessen, privé les, freestyle en foiling.

Wat is beter? Kitesurfles op vlak/ondiep/binnen water of kitesurfles op het strand en in de zee?

Kitesurfing is een uitdagende watersport die je kunt proberen als je een adrenalinekick zoekt. Lees verder op KITEZONE

Kitesurfles locatie Zandvoort

Voor een overzicht van kitespots check het online kite forum hanglos.

FAQ Kitesurfles in Zandvoort

Kitesurfen in Zandvoort kan zeer goed en aangenaam zijn. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De volgende vragen komen we vaak tegen.

Wanneer WEL kitesurfen Zandvoort?

We geven kitesurflessen in Zandvoort als de wind daar geschikt voor is. Dit kan met de windrichtingen: zuidwest, west,noordwest, noord en zelf tot behoorlijk ver in noordoost. Laten we zeggen NNO. Aan zee is meestal wat meer wind dan op het binnenwater. Als het zacht waait is het aangenaam oefenen. Waait het te hard aan zee dan gaan we naar binnenwater voor de kitesurflessen

Wanneer NIET kitesurfen in Zandvoort

Voornamelijk als het te hard waait. Of als het getij of de golven te hoog zijn. Soms kan er erg mooi kitesurf weer voorspeld zijn in Zandvoort maar gaan we toch ergens anders heen. Er zijn dagen dat het gewoonweg te druk is om kitesurflessen te doen in Zandvoort. In dat geval proberen we een rustigere locatie op te zoeken of we doen kitesurflessen vanuit een boot.

Wanneer is de wind en het getij goed in Zandvoort?

Geschikte wind richtingen om te kitesurfen in Zandvoort vind je hierboven. Zoals  tevens omschreven dient de wind over het algemeen stabiel en constant voorspeld te zijn. Aan zee liever niet te hard. Er zijn af en toe spontaan unieke momenten om te kitesurfen in Zandvoort. Namelijk met thermische wind. Deze is niet altijd voorspeld.  Wat er voor zorgt dat niet iedereen van de condities op de hoogte is en het op zulke momenten mooi kitesurfweer is en toch rustig.

Is de kitesurfles zone in Zandvoort bereikbaar met het openbaar vervoer?

Zandvoort is goed bereikbaar met de trein. Vanaf het station is het 20 minuten lopen naar onze kitesurfschool locatie in het zuiden van Zandvoort. Oftewel; als je uit het station naar zee loopt, naar links de boulevard volgen.

Mee rijden naar Zandvoort

Het is soms mogelijk om mee te rijden vanaf de shop naar Zandvoort. De avond voor de kitesurfles kunnen we dit overleggen. Hou er wel rekening me dat we vaak meerdere kitesurfles blokken hebben en dus langer in Zandvoort blijven.  Het kan zijn dat het makkelijk is om met het openbaar vervoer of iemand anders terug te gaan. Heb je einde middag kitesurfles dan zou dit andersom geregeld kunnen worden. Vanuit A’dam West is het overigens sneller met de trein naar Zandvoort dan met de auto.

Waar moet ik op letten tijdens het kitesurfen in Zandvoort?

Drukte: Zandvoort is een populaire kitesurfspot voor velen uit de omgeving. Tevens zijn wel veel kitesurfscholen werkzaam. In combinatie met de strandbezoekers kan het soms erg druk zijn. Door de week buiten de vakanties om heb je de mooiste dagen een veel ruime om te oefenen.

Hou rekening met de stroming: Vooral met het opkomend getij kan de stroming sterk zijn. Deze gaat dan naar het noorden, dus met zuidwestenwind heb je hier vooral nadeel van. Bij hoog water kan er zeer weinig strand over zijn. Deze omstandigheden proberen we met de kitesurfschool te vermijden.

Kiteset huren in Zandvoort

Als we in Zandvoort zijn dan kun je daar een kitesurfset huren. Wij zijn alleen in Zandvoort als de omstandigheden goed genoeg zijn om daar te kitesurfen. We dienen de avond voor je kitesessie te weten dat je een kiteset wilt huren.