Kitesurfles Zandvoort

Kitesurf locaties verschillen afhankelijk van de windrichting. KITEZONE werkt vanuit Amsterdam. Rondom Amsterdam heb je de beste kitesurf locaties van Nederland. Vanuit onze basis in Amsterdam gaan we naar: Zandvoort, IJmuiden, Muiderberg en Edam.

Zandvoort is de plek met het grootste windberijk en windzekerheid. Het brede strand en de ondiepe zandbanken zorgen voor de ideale omgeving voor de eerste kitesurflessen.

Kitesurfles in Zandvoort is perfect omdat je er goed met de zee kunt leren omgaan. Tijdens de eerste kitesurfles heb je er alle ruimte om downwind te bodydraggen (slepen achter de kite ). Daarom is onze hoofdlocatie in Zandvoort. Mochten de weersomstandigheden hier niet gunstig zijn dan geven wij ook kitesurfles op onze andere locaties.

Kitesurfles op het binnen water of kitesurfles aan het strand?

De de keuze van de kitesurfles locatie van onze kitesurfschool hangt o.a. af van de windrichting. Voordeel van de locatie hangt sterk af van de condities op dat moment. Het mooie van het strand is dat je ervaart om met de kite op het land te staan ( oplaten, neerlaten en rondlopen). Langs het strand kun je makkelijk lange stukken bodydraggen (oefening), er is veel ruimte. Binnenwater spots zijn vaak drukker. Als je met het board gaat oefenen is het wel fijn als je vlak water hebt. Oftewel, het mooiste is als je beiden mee kan pakken. Na je eerste kitesurfles kun je wat mij betreft beslissen om er een 4 lessen pakket van te maken.

Start typing and press Enter to search