Kitesurfles Schellinkhout

Kitesurfles in Schellinkhout is vooral ideaal met de windrichtingen: Zuid, Zuid-West en Westen wind. We gaan vooral naar Schellinkhout als de wind over het algemeen wat harder is. Omdat het een binnenwater spot is komt de wind wat minder hard door en kun je hier dus nog met behoorlijk harde wind nog veilig oefenen. Het vlakke ondiepe water maakt het makkelijk om boardstarts te oefenen. Een van de kantekeningen daarbij is dat het wel zeer druk kan zijn. Je hebt dus te maken met veel andere kitesurfers om je heen. Tevens is de plek om je kite op en neer te laten klein en vol met obstakels, het gras kan erg glad zijn wat dus een ervaren lanceer en land vaardigheid vereisd. Uiteraard voor onze lessen weer een kans om dit dan ook extra goed te trainen.

Wind constant tot vlagerig
65%
Rustig tot te druk
30%
Ondiep tot diep
90%
Golven en stroming
15%

Kitesurfles in Schellinkhout heeft voor en nadelen. Eenmaal in het water kun je eindeloos ver lopen. De spot is een soort ondiepe baai waarbij het tot 100 meter uit de kust soms nog maar 1.5 meter diep is. Dit zorgt ook voor relatief rustig en vlak water.  De omstandigheden kunnen ideaal zijn om het het board te oefenen en echte eerste meters te varen. Fijn vaak ook voor de succes beleving. Nadelen zijn de risico’s van de obtakels op de kant en de vele ander kitesurfers om je heen.

Voor een goede kitesurfles op Schellinkhout is het dus belangerijk om het juiste moment te kiezen. We gaan er graag heen juist als het wat harder waait. Met minimale voorspellingen komt het ook nog wel voor dat de wind op binnenwater een paar knopen minder uitpakt.

Dus als het op zee wat harder waait en er zin hoge golvens, veel stroming en hoog water dan kan zelfs et de drukte op Schellinkhout de kitesurfles situatie nog beter zijn. De kunst is dan net voor de drukte te zijn, of eventueel juist wat later in de avond. Maar te veel drukte op Schellinkhout laat ons ook wel eens kiezen voor kitesurfles op zee omdat daar meer ruimte en uitwijk mogelijkheden zijn en de wind constanter kan zijn. Tevens passen we ons kitesurfles programma aan door bijvoorbeeld minder cursisten in te delen en met kortere lijnen te werken.

kitesurfles_zandvoort_1_11

Eenmaal op de kitesurfspot zijn natuurlijk alle omstandigheden oefen factoren voor de kitesurfles om hier ook goed mee te leren om te gaan. Het zijn niet altijd de allerbeste of makkelijkste omstandigheden. Maar zeker de omstandigheden die je tot een volwaardig zelfstandige kitesurfer vormen.

Start typing and press Enter to search