Vervolg kiteles

Een vervolg kiteles of 2e kitesurfles wordt het zelfde ingedeeld als onze standaard kitesurfles. Er worden 2 cursisten per instructeur ingedeeld en je gaat 3 uur actief aan de slag. Met onze onze vervolg kiteles is gericht op praktische vaardigheden, bij aanvang gaan we direct aan de praktisch aan de slag. Richting het water de kitegear opbouwen en zit boordevol functionele oefeningen

kiteboarding whipe out

Kite & surfles met diverse niveaus

De kunst van een goede vervolg kiteles zit hem in het inschatten van de beginsituatie. Bij aanvang delen we je uiteraard in bij iemand met het zelfde niveau. Dit kan iets verschillen. Maar dat hoeft niet ten nadele van jouw voortgang te werken. Belangrijk is dat de indeling van de les op elkaar aansluit. Zodat je bijvoorbeeld in een zelfde parcours bezig bent. Zo kan het zijn dat iemand aan het bodydraggen is en dat de ander al de eerste waterstart aan het maken is. Ook van de andere cursist kun je leren. Tijden de oefeningen van je mede cursist kan de instructeur situaties uitleggen. Handelingen waar je op moet letten, en eventuele aandachtspunten aangeven voor je volgende oefening.

Snel en goed leren kitesurfen

Kom je voor een 2e kiteles of vervolg kiteles dan geven we je de uitrusting en kun je meteen de kite opbouwen. Hiermee kunnen we zien of je die vaardigheid volledig hebt eventuele aandachtspunten aangeven. In het begin van de vervolg kiteles is het de kunst van de instructeur om jou niveau goed in te schatten. Door middel van de de eerste vliegoefeningen kan de instructeur goed zien hoe jou vaardigheden zijn. Tevens is het vaak even wennen aan de huidige omstandigheden, de locatie en weersomstandigheden. De instructeur zet diverse oefeningen uit waarmee hij jou verder kan trainen.

Ergens anders een kiteles inplannen? Laat het ons weten! We kunnen samen bekijken waar het aan de hand van de voorspellingen mogelijk is om te kitesurfen.

Kitesurfschool Zandvoort, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam
Kitesurfschool IJmuiden, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam
Kitesurfschool Muiderberg, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam
Kitesurfschool Edam / Schellinkhout, kitesurfspot in de buurt van Amsterdam

De volgende oefeningen komen we tegen in de vervolg kiteles:

  • 1. Bodydraggen
   2. Oefenen met het board
   3. Zelfredzaamheid op het water (savety packdown)
   4. Oplaten en landen van de kite

Tijdens de vervolg-kiteles trainen we je om zelfstandig verder te gaan met het kitesurfen.

Vandaag nog een vervolg kiteles inplannen? WhatsApp met ons +31681155990 om te checken of we nog beschikbaarheid hebben.

Welke aanvangstijden worden gehanteerd?

Wij plannen kitesurflessen 7 dagen per week. We kunnen een richt tijd inplannen. Het is handig om er rekening mee te houden dat de kitesurfles later of eerder kan beginnen. Weersomstandigheden kunnen snel wisselen in Nederland. De avond voor de kitesurfles geven we door hoe laat we het beste kunnen beginnen. Het kan zelfs zo zijn dat gedurende de nacht de voorspellingen veranderen. Als dat zo is proberen we je tijdig in de ochtend te informeren over eventuele wijzigingen. Als je niet eerderof later kan, dan plannen we een volgende optie in.

Waar kun je het beste de vervolg kiteles hebben?

Afhankelijk van het weer bepalen we de avond voor de geplande kiteles aan de hand van de laatste voorspellingen waar we het beste heen kunnen gaan. In de avond informeren we je telefonisch of via Whatsapp over de exacte locatie en aanvang tijd.

Boek direct jouw les

  3h / max. 2p

4/5 & 7/8 lessen

Per 1/2 uur

Kite//Surf//Wing//Foil

Kiteles-regular Beginner/Vervolg

Vanaf €135,-

Kitesurfen lespakketten

Vanaf 540 voor €460,-

Kitesurfles privé

Vanaf €45,-

Advanced progress

Op aanvraag

Vandaag nog een kitesurfles inplannen?