Leren kitesurfen

Leren kitesurfen doe je niet zomaar, het is echter wel de moeite waard. Vooral in het begin kan het moeilijk zijn maar zodra je de kites goed onder controle hebt kun je enorme sprongen maken in het leer process. In vergelijking met windsurfen is kitesurfen in de eerste uren juist lastig en leer je vervolgens heel snel. Windsurfen is juist in het begin wat makkelijker en lastiger om tot een goed gevorderd niveau te komen.

Snel en goed leren kitesurfen?

De 1e kitesurfles

Tijdens de eerste kitesurfles leer je volledig gecontroleerd omgaan met een echte kitesurf kite. Je leert er mee omgaan op het land en je kan binnen zeer korte tijd al met veel snelheid over het water gaan. Dit zijn de basisvaardigheden die je moet leren om te kunnen kitesurfen: Opbouwen van de kite, veiligheid systemen controleren, oplaten en neerlaten van de kite, met 1 hand rustig sturen, gecontroleerd kracht opbouwen met de kite, aan de wind bodydraggen en zelfstandig het board aan je voeten doen.

Vervolg kitesurflessen

Tijdens de 2e kitesurfles en/of vervolgles ben je al intensief aan het oefenen met het board. Hier begin je echt te leren kitesurfen. Als je het board aan je voeten hebt begin je eerst met rustige slagen kracht op te bouwen met de kite. Op deze manier kom je steeds verder uit het water en begin je steeds meer snelheid op te bouwen. In deze kitesurfles trainen we je om zelfstandig te oefenen en je omgeving en de veiligheid te waarborgen.

Goed leren kitesurfen

Echt leren kitesurfen komt voor de meeste mensen tussen de 5e en de 10e kitesurfles. Als je echt goed wilt leren kitesurfen is het handig om een ruim lespakket te nemen. Zelfs daarna is het goed om voor de zekerheid een ervaren iemand in de buurt te hebben voor details en aanvullende tips. In de vervolglesssen is het belangerijk dat je ervaring opbouwt. Je leert het juiste materiaal te kiezen met verschillende condities om te gaan en de veligheid te garanderen. Tevens leer je hoe je jezelf kan redden op het water met pech of schade.

Leren kitesurfen met de eleveight process v7

Leren upwind varen

Het doel is natuurlijk echt goed heen en weer varen. Dit is ook meteen de grootste drempel in het leerproces. Er gaat veel tijd en oefening zitten in het waterstarten. Maar de doorzetters leren het kitesurfen snel. Als je zelfstandig met het kitesurfen verder gaat kun je na de lessen ook supervisie krijgen bij KITEZONE. Dit is een goeie betaalbare manier om door te starten met de sport. Verder is het goed om je te verdiepen in de sport dit kan op verschillende fora zoals kitesurfpro en hanglos.