Leren kitesurfen

Als je wilt leren kitesurfen dan is het verstandig om in iedergeval enkel kitesurflessen te nemen. Tijdens deze lessen leer je de basis vaardigheden die je nodig hebt om de kite veilig te kunnen besturen. Kitesurfen hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn. Op een veilige manier leren kitesurfen bij KITEZONE garandeert optimaal plezier en zeer hoge progressie.

De 1e kitesurfles

Tijdens de eerste kitesurfles leer je volledig gecontroleerd omgaan met een echte kitesurf kite. Je leert er mee omgaan op het land en je kan binnen zeer korte tijd al met veel snelheid over het water gaan. Dit zijn de basisvaardigheden die je moet leren om te kunnen kitesurfen: Opbouwen van de kite, veiligheid systemen controleren, oplaten en neerlaten van de kite, met 1 hand rustig sturen, gecontroleerd kracht opbouwen met de kite, aan de wind bodydraggen en zelfstandig het board aan je voeten doen.

Vervolg kitesurflessen

Tijdens de 2e kitesurfles ben je al intensief aan het oefenen met het board. Hier begin je echt te leren kitesurfen. Als je het board aan je voeten hebt begin je eerst met rustige slagen kracht op te bouwen met de kite. Op deze manier kom je steeds verder uit het water en begin je steeds meer snelheid op te bouwen. In deze kitesurfles trainen we je om zelfstandig te oefenen en je omgeving en de veiligheid te waarborgen.

Echt leren kitesurfen komt voor de meeste mensen in de 3e en de 4e kitesurfles. Het is echter goed om voor de zekerheid iemand in de buurt te hebben voor details en aanvullende tips. In de vervolglesssen is het belangerijk dat je ervaring opbouwt. Je leert het juiste materiaal te kiezen met verschillende condities om te gaan en de veligheid te garanderen. Tevens leer je hoe je jezelf kan redden op het water met pech of schade.
Echt goed heen en weer kitesurfen is het grote drempel in het leerproces. Er gaat veel tijd en oefening zitten in het waterstarten. Maar de doorzetters leren het kitesurfen snel.

Als je zelfstandig met het kitesurfen verder gaat kun je na de lessen ook supervisie krijgen bij KITEZONE. Dit is een goeie betaalbare manier om door te starten met de sport.