KITESURFEN CURSUS

Leer kitesurfen met onze introductie cursus. Ervaar de krachten van de wind met de kite. Zweef met snelheid over het water en leer de eigenschappen van de LEI kite controleren. Met de kitesurf introductie cursus ervaar je hoe het is om te kitesurfen. Het geeft je inzicht over wat er allemaal bij komt kijken.

Onze introductie cursus kitesurfen bestaat uit een volledige kitesurfles van 3 uur. Wij doen in deze kitesurfles geen consessies. Er wordt gewerkt met de nieuwste kitesurf uitrusting en er worden maximaal 2 cursisten per instructeur ingedeeld. De kitesurf cursus is inclusief materiaal (kite, board, trapeze, impact vest en helm), een wetsuit kun je er optioneel bij huren. Om goed op het weer af te kunnen stemmen zijn onze kitesurflessen op elk moment inde plannen.

3 uur, maximaal 2 personen

Inclusief materiaal en wetsuit

IKO certificaat 

van 145 euro voor €125,-

Een cursus van 5 kitelessen

Wij raden 5 kitesurflessen  aan als minimaal aantal omdat hiermee een  ervaring kan worden opgedaan. Met de 5 kitelessen kom je op diverse kitesurfspots en doe je ervaring op et verschillend omstandigheden. Veel kitesurfscholen promoten een kitesurf cursus met 3 kitesurflessen. Uit onze ervaring is gebleken dat met 3 daagse kitecursus te weinig ervaring wordt opgedaan om veilig zelfstandig bezig te gaan en om goed beeld te kunnen krijgen van wat het kitesurfen eigenlijk inhoud.

Snel en goed leren kite surfen

Als je echt goed wilt leren kitesurfen dan kun je het beste onze kitesurf cursus met 7 kitesurflessen nemen. Hiermee kunnen we je over het algemeen voldoende trainen om zelfstandig aan de slag te gaan. Meer info hierover vind je op de booking pagina.

Prive kitesurf cursus of gezamenlijk leren kitesurfen?

Standaard kitesurfles met 2 cursisten: Onze standaard kitesurfles duurt 3 uur. Er worden 2 personen per instructeur ingedeeld. Je wisselt elkaar af met de oefeningen. Voor de meesten is dit ideaal. Zo kun je tussen de oefeningen door op adem komen en inzichten opdoen door je mede cursist te volgen. Tevens zijn er oefeningen die met 2 personen worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het op en neer laten van de kite.

Prive kitesurfles: Sommigen vinden het fin om non-stop bezig te zijn en intensief te oefenen. Dan is het zeker aan te raden om privé kitesurf cursus te doen. Dit is misschien iets duurder in aanschaf maar door op maat aangepaste kitesurfles kan zeer effectief zijn.

Vandaag nog een kitesurfles inplannen?

Gaat de kitesurf cursus door als het niet waait?

Het is belangrijk om geschikte wind te hebben om te leren kitesurfen. Als het niet waait worden kitesurflessen doorgeschoven. Een kitesurf cursus bij kitezone bestaat uit een kitesurfles pakket. De kitesurflessen kunnen worden ingepland wanneer dit schikt. We werken met het inplannen van losse kitesurflessen zodat we makkelijk aan de hand van de weersvoorspellingen kunnen schuiven met de planning. Het kan zijn dat het weer niet geschikt is om te kitesurfen. Dan overleggen we de mogelijkheden en kunnen we eventueel de kitesurfles op een ander moment inplannen.

Tip! Boek je kitesurfles door de week buiten de vakanties. Dan heb je meer kan op een prive kitesurfles 🙂 Je kan zelf contact opnemen met ons om te overleggen wat een goed moment is om je kitesurfles in te plannen.

Privé kitesurfles of standaard kitesurfles?

Tijdens de kitesurfles van 3 uur met z’n 2en wissel je de oefeningen af. Je zou dus kunnen stellen dat je daadwerkelijk de helft van de tijd oefent. Het voordeel is dat je de uitleg van de oefeningen en theorie samen volgt. En tevens tips krijgt terwijl de ander oefent. Als we je niet kunnen indelen met een andere cursist dan heb je geluk! Want dan bieden we 2 uur prive cursus kitesurfen aan. Dit is eigenlijk een luxere les. Echter vinden we 1.5 uur kitesurfles te kort. Er wordt vaak gevraagd of we de volgende keer weer een privé cursus kunnen bieden. Dit is mogelijk. Als je zeker wilt zijn van een prive kitesurl cursus dan kun je het tarief verschil bij betalen. Stel in hier tijdig van op de hoogte. Dan kunnen we daar rekening mee houden tijdens het maken van de planning.

Wat kost kitesurfen eigenlijk?

Kitesurfen behoorlijk prijzig. De kitesurflessen bij KITEZONE over het algemeen ook niet de goedkoopste. Dit heeft een aantal redenen. Eén van de redenen is dat het materiaal een hoge aanschafwaarde heeft. Het materiaal wordt intensief gebruikt en moet goed onderhouden wordenen.  om het materiaal met de laatste ontwikkelingen te kunnen gebruiken worden de meeste kites en boards ieder jaar vervangen. Wij gebruiken onder anderen kites van core en eleveightHet plannen van een kitesessie vergt enige aandacht. We houden altijd de weersomstandigheden in  de gaten en updaten iedereen daarover. Als het niet waait plannen we een volgende optie in. Dit zorgt er voor dat we altijd onze aandacht bij de planning moeten houden. Het kan zelfs zo zijn dat we kitesurflessen beginnen maar dat het weer onverwacht veranderd en we een volgende keer moeten door gaan. We proberen de kteisurflessen zo optiemaal mogelijk te plannen zodat we op het juiste moment op de juiste locatie zijn voor een ideale kitesurfles situatie. 1 voordeel. Als je eenmaal alles hebt. Hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je op het juiste moment op de kitesurfpot kan zijn. De wind is voor niets 🙂 Meer informatie over kitesurfen is tevens te vinden op hanglos.

Hoeveel wind heb je nodig om te kitesurfen?

Wist je dat kitesurfen met zachte wind is moeilijker is dan kitesurfen met harde wind. Er wordt regelmatig aangenomen dat kitesurfen met weinig wind makkelijker of geschikt voor beginners is. Echter zijn er genoeg kitesurfers die al heen en weer kunnen varen, eventueel zelfs springen. Maar als de wind afneemt niet eens een kite in de lucht kunnen houden. Met weinig wind is het risico op ernstige blessure misschien minder. Maar een goede controle over de kite met weinig wind vergt veel meer competenties dan met hard wind. Het meest ideaal voor een kitesurf cursus is een gemiddelde wind van 15 tot 18 knopen. De kite reageert dan goed en direct.

3, 4 of 5 kitesurflessen?

Waarom 4 kitesurflessen in plaats van 3? Het is nogal een een verschil of je begeleid bezig bent met kitesurfen tijdens een cursus, of dat je zelfstandig aan de slag gaat. De extra kitesurfles is nooit weggegooid. 4 kitesurflessen is  al niet genoeg om zelfstandig te leren kitesurfen. Laat staan een kitesurf cursus van 3 dagen (die vaak uit 3 x 3 uur bestaat) of nog minder doordat er meer dan 2 personen ingedeeld worden. Zelfs als je tijden de cursus kitesurfen de vaardigheden zeer snel oppikt is het fijn om een extra kitesurfles te volgen. Daarom raden wij minimaal 5 kitesurflessen aan, zodat je ruim de gelegenheid hebt om te oefenen, op een andere kitesurfspot te zijn een een keer met harde of juist zachte wind les te hebben. Dit kan je het vertrouwen en de competenties geven om zelfstandig aan de slag te gaan.

Kan ik de kitesurfcursus wel alleen boeken?

Jazeker. Kom je alleen voor de kitesurf cursus dan bekijken we of we samen kunnen indelen met iemand anders die het zelfde niveau heeft. Is er niemand die bij jou in de kitesurfles past dan krijg je 2 uur prive kiteles.

De kitesurf cursus boeken

De introductie cursus kitesurfen is exclusief online te bestellen. Bij het boeken kan een een optionele begin datum aangeven. Wij nemen dan contact op met meer informatie over het weer, de locatie en aanvangstijd. De kitesurflessen van de kitesurfcursus kun je op elk moment dat jou uitkomt inplannen. Als het niet waait maken we een vervolg afspraak en wordt er niets in rekening gebracht. Niet gebruikte kitesurflessen kunnen meegenomen worden naar het volgende jaar. De kitesurf cursus is persoons gebonden. Voor meer informatie kun je contact opnemen via contact pagina, mailen naar info@kitezone.nl of de andere opties hieronder bekijken.